Magazin Ünlülerin uyuşturucu davasındaki ilk duruşması

Ünlülerin uyuşturucu davasındaki ilk duruşması

Paylaş
Ünlülerin uyuşturucu davasındaki ilk duruşması

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 sanık bulunuyor

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu 13 sanık ile oyuncular Engin Günaydın, Gökçe Özyol ve Duygu Yetiş’in de bulunduğu tutuksuz 7 sanık ve avukatları katıldı. Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir’in de bulunduğu tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı, ilk olarak tutuklu sanıkların savunmalarının alınacağını belirtti.

Haberin Devamı

"HASSAS TERAZİ PASTA VE BÖREK İÇİN"

Uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan tutuklu sanık Abdurrezzak Çil, balıkçılık yaptığını ve kendi halinde biri olduğunu söyledi. Çil, telefon konuşmalarında ’Kaç kasa ayarlayalım?’ şeklindeki konuşmalarda kast ettiğinin balık olduğunu ileri sürdü. Tutuklu sanık Zeki Yalçın da, evinde çıkan hassas teraziyi "mutfakta, pasta börek yaparken" kullandığını iddia etti.

"ENGİN GÜNAYDIN’A UYUŞTURUCU TEMİN ETTİM"

Set işçisi olarak çalıştığını belirten tutuklu sanık Ahmet Sağlam ise, oyuncular Engin Günaydın ve Gökçe Özyol’a uyuşturucu temin ettiğini belirtti. Kullandığı arabanın şirket aracı olduğunu, ancak oyuncu Hakan Yılmaz’ın da bu aracı kullandığını ifade eden Sağlam, "Hakan Yılmaz’ın o arabada uyuşturucu taşıdığımdan haberi yoktu" diye konuştu.

"STRESLİ MESLEĞİM YÜZÜNDEN KULLANDIM"

Tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasının ardından, oyuncu Engin Günaydın savunmasını yaptı. Kimseye uyuşturucu madde temin etmediğini, sadece kendisinin kullandığını söyleyen Günaydın, uyuşturucuyu set işçisi Ahmet Sağlam’dan temin ettiğini vurguladı. Günaydın, "Çok stresli bir mesleğim olduğu için ve uyumak için esrar kullanıyordum. Günde 18 saate yakın çalışıyorum. Ahmet Sağlam’ın başka kimseye uyuşturucu verdiğini bilmiyorum, ondan aldığımı da hiç kimseye kullandırtmadım. Ben bu olaylardan sonra uyuşturucu kullanmayı bıraktım, tedavi olmaya da hazırım" ifadesini kullandı. Günaydın’ın savunmasının alınmasının ardından duruşma yarın saat 09.00’a ertelendi.

İDDİANAMEDEN...

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 6 Ağustos 2013 tarihinde operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz ve Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir’in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçlarından hazırlanan 203 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Fırat Dağtaş’ın "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüt faaliyeti içinde uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından 9,5 yıl ile 28,5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor. Şüpheli Ahmet Çardak’ın da, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüt faaliyeti içinde kokain ve eroin ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 13 yıl ile 38 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor.

ÜNLÜLERİN 6 YILDAN 17 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş’ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

OYUNCU YILMAZ’IN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Oyuncu Hakan Yılmaz’ın da, "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" suçundan 1 ile 3 yıl, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından da 1 ile 2 yıl arasında olmak üzere toplam 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diğer şüphelilerin de, 8 yıl ile 35 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Haberin Devamı