Çay saatlerinizi keyifli kılacak yepyeni bir tarifle beraberiz. Bugün sizler için Brownie yapacağız. Pek çoğunuz bundan kolay ne var diyecektir. Ancak bu tarifimiz çok sağlıklı. Un ve rafine şeker içermeyen bu Brownie’yi siz de evinizde yapabilirsiniz. 2 adet yumurta1 çay bardağı hurma püresi (175 gram hurma)1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağ3/4 çay bardağı keçiboynuzu tozu3/4 çay bardağı kakao1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limonBir fiske deniz tuzu1/2 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)2 avuç cevizÖlçü bilgisi:1 çay bardağı: 150 ml (ajda boy) Hurma püresi hazırlamak için yaklaşık 175 gram çekirdeksiz hurmayı üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dakika bekletin. Hurmaları içinde beklettiğiniz suyun bir kısmıyla birlikte mutfak robotunda veya el blenderi ile püre haline getirin. Yumurtaları bir kaba kırın. Yumurtaları çatalla çırpın. Üzerine tercihe göre eritilmiş hindistan cevizi yağı veya zeytinyağ ekleyin. Hurma püresini de ekleyerek bütün malzeme iyice karışana kadar çatalla çırpın. Sıvı karışımın üzerine elenmiş kakao , keçiboynuzu tozu, karbonat, limon, tuz ve vanilyayı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Cevizleri elinizle iri olarak parçalayın ve karışıma ekleyin, karıştırın. 20x20 cm boyutunda fırın kalıbını yağlayın ve karışımı kaba yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 15-20 dk pişirin. Kürdan testi yaparak içinin piştiğine emin olun. Afiyet olsun. Kaynak: sekersizlezzetler.com