Nedim Şener Unutmayın, unutursanız acınacak hale gelirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Unutmayın, unutursanız acınacak hale gelirsiniz

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü, neredeyse 40 yıl kendisini “cemaat” diye pazarladı. Her dönemin siyasi konjonktürüne göre kendisini ayarlayabildi. FETÖ lideri Gülen 28 Şubat sürecinde üniversitede başörtüsü yasaklanırken, üyesi genç kızlara başlarını açabileceğini dahi söyledi.

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Raporu’na göre, AKP iktidarıyla “Paralel Devlet” yapılanmasına dönüştü. Önce 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın tutuklanması girişimi, ardından 17/25 Aralık 2013 operasyonlarıyla iktidar ortağını devirmeye çalıştı. Sonunda, taşeronu olduğu güçlerin amaçlarıyla kendi amaçlarını birleştirip, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu.

Dava ve soruşturmalar

Ne FETÖ’nün ne onu kullanan güçlerin hesap edemediği tek şey, Türk halkının direnişiydi. 250 insanımız şehit oldu, 2 bin 200 kişi yaralandı, gazi oldu. Darbeciler teslim olmasaydı halk daha büyük kayıplar pahasına direnişini sürdürecekti. Darbecilerden yalnızca 36 kişi öldürüldü. Halk sağduyusunu kaybetmiş olsaydı bu rakam çok daha fazla olurdu. Aradan geçen bir yılda 13 bin darbeci hakkında soruşturma açıldı, 6 bini ile ilgili davalar başladı. FETÖ soruşturmaları kapsamında toplam 168 bin 796 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Bunların 50 bin 377’si tutuklandı, 48 bin 20 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Hakkında soruşturma bulunan ama henüz adli işlem yapılmayan 33 bin 342 kişi var. Ancak FETÖ’cüler en büyük taktiklerini mahkemelerde de kullanıyorlar: Yalan.

FETÖ uyumaz

Herkesin bildiği bir söz vardır; su uyur düşman uyumaz. Bu sözü FETÖ’ye uyarlarsak, su uyur FETÖ uyumaz. Çünkü 24 saat kötülük için programlanmış bir örgüt. Yalan ve iftira en büyük silahları. Ama giriştikleri 15 Temmuz darbesiyle Türkiye’de kolay kolay sağlanamayacak bir birliğe ve dayanışmaya yol açtılar. Evet 15 Temmuz bir anlamda travma ama ondan da önemlisi bir uyanış anlamı taşıyor.

Bu konuda sonuna kadar mücadele edilirken bir söz hatırlatılıyor: “Acıma, yoksa acınacak hale gelirsiniz.” Ben insanlığımızı, vicdanımızı terk etmeyelim diyorum. Acıma insana has bir özellik. Hukuktan ayrılmayalım ama kendimizi aptal yerine koydurmayalım. Onlara benzemeyelim. Suçlu ile suçsuzu ayıralım. Ama 15 Temmuz’u, şehitlerimizi, gazilerimizi, o günü unutmayalım, çünkü asıl unutursak acınacak hale geliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder