Bilim - Teknoloji Unutulmaz oyunlar geri döndü!
Paylaş
Unutulmaz oyunlar geri döndü!

Bir dönemin efsane oyun serisini aklınızdan atamadıysanız, onu tarayıcınızda oynamaya hazırlanın!

Sierra bir zamanların en önemli adventure oyun firmalarından biriydi. Üzerinden çok zaman geçti, pek çok kişi Sierra'nın adını unuttu ama asıl unutulmayan Sierra'nın imza attığı oyunlar. Quest serilerinin hemen hepsi ayrı ayrı büyük başarı yakaladı ve milyonlarca oyuncuya ulaştı. Piyasaya çıkmalarının üzerinden yıllar geçen King's Quest gibi oyunların verdiği keyif bugün bile hala oyuncuların hafızalarında çok taze. O dönemleri kaçırdıysanız ya da eski günleri anmak istiyorsanız şanslısınız çünkü Sierra'nın King's Quest serisini oynamak hala mümkün. İşte kaynaklar...

Haberin Devamı

Bağımsız oyun geliştirme firması Anonymous Game Developers bu popüler oyunları bugünün şartlarında oynanabilir hale getirmek için çok uğraştı ve sonucunda hem Windows, hem de MAC OS X uyumlu sürümleri piyasaya çıkardı. Aşağıdaki linklerden oyunların tam sürümlerine ulaşabilirsiniz.

King's Quest I

King's Quest II

King's Quest III

Quest for Glory II


Quest serisi tarayıcıda

Quest serisi tarayıcıda

Sierra'nın Quest serisinin herhangi bir kurulum gerektirmeden tarayıcınızdan da oynayabilirsiniz. Sarien.net üzerinden ulaşabileceğiniz bu oyunların ilginç bir de hikayesi var. Sarien oyunları site üzerinde yayınlamaya başladıktan sonra oyunların haklarını elinde bulunduran Activision bu duruma itiraz etmiş. Tam iki yıl süren karşılıklı görüşmeler sonunda Activision'dan izin çıkmış ve Sarien bu oyunları sitesinde yasal olarak yayınlama hakkı elde etmiş. King's Quest: Quest for the Crown, Police Quest: In Pursuit of the Death Angel ve Space Quest I: The Sarien Encounter oyunları şu adresten oynayabilirsiniz. Oyunların iPad uyumlu olduğunu da söyleyelim.

Haberin Devamı

King's Quest: The Silver Lining

Bir de hayranların yaptıkları oyunlar var. Hayranların geliştirdikleri ve King's Quest'in devamı olması hedeflenen King's Quest IX: Every Cloak Has A Silver Lining adlı oyun Activision'ın itirazı ile adını değiştirmek zorunda kalmış ve şu anda Silver Lining olarak yayınlanıyor. Üstelik 3 farklı bölüm birden hazırlanmış. Windows'ta oynayabileceğiniz bu oyunlara aşağıdaki bağlantılardan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Episode 1: What is Decreed Must Be

Episode 2: Two Households

Episode 3: My Only Love Sprung From My Only Hate

Resimlerle: En iyi 33 klasik oyun yeniden düzenlemesi!

Kaynak: CHIP Online