Dr. Haydar Dümen Unutun artık şu çarşafı
HABERİ PAYLAŞ

Unutun artık şu çarşafı

Haberin Devamı

Kızlık zarı ülkemizde önemli bir konu. Bir de çarşaf sıkıntısı var. Çiftten ilk gecenin ispatı olarak kan isteniyor. Ailenin büyükleri kapıda o çarşafı bekliyor. İlk gece kâbusa dönüyor. Erkek gergin, çoğu zaman başarısız oluyor. Kız ise korkuyor ve gözyaşına boğuluyor.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim yatakta sertleşiyor

22 yaşında kadınım. Sevgilim dışarıda çok nazik biri ama yatakta sertleşiyor. Ertesi gün ağrıdan duramıyorum. Bana bir yol gösterin. CEVAP Sevgili okurum, senin yola ihtiyacın yok. Bu sefere donanımlı çıkmışsın. Yumuşak yüreğini ve tenini sevgilinin ayakları altına halı gibi sermişsin. Adamının olayının inceliğini anlayamamışsın. Dışarıda neşeli, esprili haline aldanmış, ruhunla bağlanmış, teninle adanmışsın. Kime ne diyelim? Adam kusur kabul etmiyor, kendini bulunmaz nimet sayıyor. Bu trafikte o sürücü, sen de yönlendirici olacaksın, kendini deneme tahtası yerine koymayacaksın. Sözümü tutarsan ne âlâ, tutmazsan çok ağlayacaksın.

İçim hep kıpır kıpır

45 yaşındayım ve 20 yıldır evliyim. Eşimle haftada 1- 2 kez birlikte oluyoruz. İçim kıpır kıpır. Macera arıyor, korkuyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, cinsel yapının zamana, yaşa yani yıllara bağlı bir takvimi vardır. Sana ayrılan bu süreyi kazasız kullanıyor ama doymuyorsun. Bana “Yaşım 45, ilişki takvimi ne olsun?” diye sorsaydın, haftada 1-2 derdim, 3’e çıkmazdım. İlişkinin kalite ve süresini de sorardım. Neyse sen gözler dışa dönük, önüne bakarken sağını, solunu da kaçırmıyorsun. Maceraya gelince; ya bol para ya da bulduğun partnere bol zaman ayırmalısın ki gemi kayaya toslamasın. Risk altındasın, doğru yoldan şaşma, doyum yollarını evinde ara.

Benimki hemen inişe geçiyor

30 yaşındayım ve bekarım. Bende sertleşme oluyor ama hemen inişe geçiyor. Ne olur bana bir yol gösterin. CEVAP Değerli okurum, sertleşme nasıl olur anlatayım. Penisteki sünger dokuya kan pompalanır. Kanın miktarına göre penis form alır yani ereksiyon olur. Ancak gelen kanın bir de dönüşü vardır. Eğer o yol yeterince kapanmamışsa kan sünger dokudan geri akar ve peniste yumuşama olur. Bu işin mekanik yanı. Psikolojik yanını burada sıralasak yazdığımız makalelerle sayfa doldururduk. Bu konuda şeker hastalığı olumsuz rol oynar. Teşhis, renkli penil dopleri yapılarak konulur. Hastaneler ve büyük laboratuvarlarda bu tetkik yapılır, ancak ondan sonra karar verilir.

Çok istekliyim ama...
2 yıldır düzenli seks hayatı olan kadınım. Çok istekli olmama rağmen ilişki sırasında hiç zevk almıyorum. Bu bir sağlık sorunu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, evrensel kadın sorunlarından biri. Zamanla birçok şeyi öğreneceksin ve eşinin de ustalığıyla bunlar aşılacak. Şimdi değil, gelecekte belki profesyonel bir yardım alırsın. Bunu kafaya takmazsan, kendini fantezilerine kaptırırsan beklediğine kavuşabilirsin.

Kızlık zarı esnek mi bozuldu mu?
23 yaşında kızım. Uzun süre önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, bir damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur? Yoksa esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, galiba zar yüzde 75’lik bir oranla yırtıldı. Yüzde 25’lik bir oranla da bir parça zedelenmeyle esnekliğine esneklik kattı. Olan olmuş. Senin için de hayırlı olur umarım. Akıllı, iradeli ve sınırlı duygusallıkla hayat dümenini iyi kullan.

Sürekli ereksiyon oluyorum
17 yaşındayım. Lisede okuyorum ve kızları her gördüğümde ereksiyon oluyorum. Artık kontrol edemiyorum. Birileri fark edecek diye korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, varsayalım ki gençlerin dörtte biri senin gibi. Onlar ne yapıyor acaba? Belli etmiyorlar. Sen aynen onlar gibi yapacaksın

Çarşaf istiyorlarmış
23 yaşında kızım. Düğünüm yaklaşıyor. Bizim burada çarşaf bekleme adeti var. Ben ilk ilişkimi endişeyle değil, zevk ile yaşamak istiyorum. Korkuyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, çok haklısın. İlk gece size kimsenin bakmaya hakkı yok. Çiftler evlenmiş, odalarına çekilmişlerse kim kimin namus bekçiliğini yapıyor? Aslında bu sorgulanmalı. Kapınızı kilitleyin. Dışarıya da dik durun. Mutluluğunuzu koruyun.

Eğrilik ileride sorun yaratır mı?
18 yaşındayım. Penisimin boyu 16 santim. Ama biraz sağa doğru yamuk. İleride bir sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, karşılaşmazsın. Ama okurlarım bilsin ki boyu biraz uzun olan penisler genellikle bir yöne doğru yamuk oluyor. Boy özentisine umut bağlarken böyle bir sorunla da karşılaşılacağı unutulmasın. Ama öyleyse de sorun yok bu da bilinsin.

Hamile kalınır mı?
20 yaşında kızım. Sevgilimle yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Sevgilim vajinama boşalmadan hamile kalma ihtimalim var mı? Erkek arkadaşım kızlık zarı bozulmadan hamile kalınmayacağını söylüyor. Yine de endişeliyim.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı bozulmadan da hamile kalınabilir. Zarla gebeliğin ilgisi yok. Ayrıca zar, orada bir kale kapısı değil.

İkincide sertleşmiyor
24 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde ilkinde çok çabuk boşalıyorum ama ikinciye giremiyorum. Çünkü tam olarak sertleşme yaşayamıyorum. Aslında sertleşme oluyor ama tam vajinaya girecekken iniyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın bu durumu anlar. İkinci birleşme erkek için kolay değildir. Ama ikinci birleşme sayıları da erkeklik gücünü belirlemez.

5 kez boşalıyorum
26 yaşındayım, penisim olur olmadık zamanlarda sertleşiyor ve ilişki sırasında en az 5 kez boşalabiliyorum. Buna rağmen partnerimi memnun edemiyorum. Partnerim zevk almıyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalıyorsun. Süre yetmiyor. Onunla ilgilenme, fazla elleşme. Ereksiyonun gerçekleşmesi beyinden kaynaklanıyor. Yani delinin aklına taş getirme. Aklını işe, dünyaya, kendine, ailene çevir. 5-10 sayfa insanlık kitabını devir. Oradaki tüm bilgiler sana lazım olacak tamam mı okurum?

Penisimin boyu kısa
17 yaşındayım. 1.84 boyundayım. Penisimin boyu 14 santim. Bana kısa geliyor. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum uzununu ne yapacaksın? Sen ne sanıyorsun? Boya göre mi olmalıydı? Zaten doğa sana verebileceği her şeyi vermiş. Penisini de en ideale oturtmuş. Bu sana yeter demiş. Bana işin onayı kalmış.

Hiç zevk alamıyorum
16 yaşındayım. Penisim 7 santim. Hiç zevk alamıyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu ölçü sertleşmiş hali ise bir üroloji uzmanına başvurup nedenlerini ve çözümünü bulmaya çalışmalısın.

GÜNÜN SÖZÜ

Nefret ve sevgi şeytanla meleğin yan yana yaşaması gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder