Candaş Tolga Işık Unutursak ölürüz!
HABERİ PAYLAŞ

Unutursak ölürüz!

Haberin Devamı

Medine Memi ismi
size ne hatırlatıyor?
(Çıkaramadım)
* * *
Arzu Yıldırım?
(Bir yerden çıkaracağım ama...)
* * *
Sakine Akkuş?
(Kimdi ya?)
* * *
Derya Demiral?
(Dilimin ucunda...)
* * *
Şefika Etik?
(Şey değil miydi ya?)

[[HAFTAYA]]

* * *
Seher Haşimoğlu? Arzu Odabaş?
Edibe Göçer? Zübeyde Yıldız?
Gülayşe Bilgi? Serpil Yeşilyurt?
* * *
Hiçbiri mi yok?
Anladım, yok!
* * *
Sondan başlayayım...
Serpil Yeşilyurt anaokulu öğretmeniydi.
Annesiyle birlikte kaçırıldı. Defalarca tecavüz edildikten sonra, paramparça edilerek öldürüldü. Medine Memi, ‘erkeklerle konuşuyor’ diye diri diri bahçedeki kümesin altına gömüldüğünde 16 yaşındaydı. Arzu Yıldırım, sokak ortasında 8 kurşun sıkılarak öldürüldüğünde çantasından koruma talebiyle savcılığa verdiği dilekçe çıkmıştı. Derya Demiral, 6 aylık hamileyken kendisine yeni bir elbise aldığı için İstanbul Gaziosmanpaşa’da birlikte yaşadığı işsiz sevgilisi tarafından dövülerek öldürülmüştü. Zübeyde Yıldız, eski eşi tarafından işyerinde bıçaklanmış, yetmemiş boğazını keserek öldürmüştü. Şefika Etik’i sırtında bıçakla ambulansa konulurken çekilmiş fotoğrafından hatırlarsınız. Kocası sığınma evinden zorla çıkarmış, bıçaklamış sonra da vücudunu ateşe vererek öldürmüştü genç kadını...
* * *
“Öldüremedik” diye hastanedeki odası basılıp hasta yatağında canına kıyılan Güldünya’yı, barış için dünyayı dolaşırken yolu Türkiye’ye düştüğünde tecavüze uğrayıp öldürülen Pippa’yı, bıçaklanarak öldürülmeden önce adliyede son pozunu mor gözüyle veren Ayşe Paşalı’yı ne çabuk unuttunuz?
* * *
Şimdi kalkmış “Özgecan’ı unutma” diye slogan atıyorsunuz, öyle mi?
Merak etmeyin, biz unutmayız...
Ama ne olur artık siz de bir şeyler hatırlayın!
Türkiye’de kadına şiddetin yeni fotoğrafı evine gitmek için bindiği minibüsten önce tecavüze kalkışılmış, sonra bilekleri kesilmiş, kafası levyeyle parçalanmış ve vücudu benzin döküp yakılmış 20 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kızdır.
Ne olur Serpil Öğretmen’e, Medine’ye, Şefika’ya yaptığınızı Özgecan’a da yapmayın.
Unutmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder