Dünya Ürdün'de Japonya'ya destek gösterisi

Ürdün'de Japonya'ya destek gösterisi

Paylaş
Ürdün'de Japonya'ya destek gösterisi

Ürdün'ün başkenti Amman'da, IŞİD tarafından öldürülen Japon rehineler için Japon halkına destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, IŞİD'i kınarken Ürdünlü pilotun serbest bırakılması için çağrıları yeniledi

Japonya’nın Amman Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca kişi, Japon halkının üzüntüsünü paylaştığını dile getirdi ve IŞİD’in elindeki Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’nin de serbest bırakılmasını istedi.

Haberin Devamı

Tüm Ürdün Gençlik Komisyonu’nun (AJYC) medya koordinatörü Emced el-Kerimeyn, "Terör örgütlerinin İslam adına gerçekleştirdiği her türlü şiddet eylemlerini reddettiklerini" söyledi.

"İki Japon rehinenin öldürülmesinden dolayı Ürdün halkının duyduğu üzüntüyü ifade etmek için buradayız " diyen Kerimeyn, 24 Aralık 2014’ten bu yana IŞİD’in elinde bulunan Ürdünlü pilot Kesasibe’nin serbest bırakılması için hükümetten daha fazla çaba harcamasını istediklerini dile getirdi.

"Ürdün gençleri Japon dostlarına destek veriyor" "Şiddet ve redikalizme hayır" yazan pankartların yanı sıra, Ürdünlü pilot Kesasibe’nin resimleri ve üzerinde "Hepimiz Kesasibe’yiz" yazılı kağıtların taşındığı gösteride, sık sık pilotun bir an önce serbest bırakılması yönünde sloganlar atıldı.

Haberin Devamı

Eric Cebr isimli üniversite öğrencisi, radikal örgütlerin masum insanlara karşı işlediği suçlara karşı olduğunu ifade etmek için burada olduğunu belirterek, İslam’ın orta yol ve hoşgörü dini olduğunu söyledi.

Ürdün İnsan Hakları İyi Niyet Elçisi Kemal Meşruk da terörün bütün şekillerini reddettiklerini ifade etmek için Japon Büyükelçiliği önünde olduklarını ifade etti.
Meşrul, "Bu gösteri İslam adına vahşet uygulayan bütün örgütlere bir mesaj anlamı taşıyor. Ürdün halkı bütün kesimleriyle bu vahşetleri kınıyor" dedi.

IŞİD, 20 Ocak’ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava’nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005’te Amman’da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi’nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve Ürdünlü pilot Muaz el- Kesasibe’nin de öldürüleceğini açıklamıştı.

Terör örgütü IŞİD, önceki gün de alıkoyduğu ikinci Japon rehine Kenji Goto’nun öldürüldüğünü iddia ettiği görüntü kaydını yayınlamıştı.

Haberin Devamı

AA