Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Üretim devam eder
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Tek testisli olmak erkeğin kısır olacağı anlamına gelmez. Mevcut testis sağlıklıysa biraz büyüyerek diğerinin tüm görevlerini üstlenir. Yeteri kadar sperm ve erkeklik hormonu testosteron da üretir

SORU: Tek testis çocuk olmasına engel mi?

29 yaşında ve 2 yıldır evliyim. 9 yıl önce kaza geçirdim ve testislerimden biri o gece şişti. Acildeki doktor krem verdi. Yatmamı söyledi. Başka doktorlara da gittim. 45 gün yattım ama şişlik inmedi. Şu an o testisim yok. İlişkide ya da boşalırken ağrım yok. Testislerimin biri olmadan çocuk sahibi olabilir miyim yoksa kısır mı oldum?

CEVAP Tek testisli olmak kısırlık anlamına gelmez. Mevcut testisiniz sağlıklı ise biraz da büyüyerek diğerinin tüm görevlerini üstlenir, gereği kadar sperm ve testosteron hormonu üretir. Durumunuzu netleştirmek için androloji departmanı olan bir laboratuvarda spermiyogram testi yaptırabilirsiniz.

SORU: Aşırı istek duyuyorum

26 yaşındayım, bekarım. Aşırı istekliyim. Günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bu alışkanlık mı yoksa benim bir rahatsızlığım mı var?

CEVAP Durumunuzun hastalıktan kaynaklandığını düşünmüyorum. Genç ve sağlıklı bir erkeksiniz. Düzenli bir cinsel yaşama ihtiyacınız var, o kadar. Tabii bu konuyu da ancak kendiniz çözebilirsiniz, evlenmeniz bir çare olabilir!

SORU: Penisim eğri

Penisimde aşağıya doğru bir eğrilik var. Bu ilaçla ya da ameliyatla düzeltilebilir mi?

CEVAP Bu eğrilik ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapıyoruz.

SORU: Meninin dışarı çıkmasını engelliyorum

18 yaşındayım. Günde 7-8 defa mastürbasyon yapıp hiç yorgunluk hissetmemem. Bazen meninin dışarı çıkmasını engelliyorum. Böbrek ve testislerimde ağrılar var. Sizce bu normal mi?

CEVAP Boşalmayı engellemek ve çok sık mastürbasyon yapmak bu tip ağrılara neden olabilir. Kendinizi gereksiz yere zorlamayın.

SORU: Kasıklarım ağrıyor

24 yaşındayım, bakirim. Uzun süreli tahrik olduğumda sol testisimin önünde ve arkasında içten ağrı ile birlikte şişlikler oluyor. Sağdakinde dokunduğum zaman ağrıyı hissedebiliyorum. Bunun dışında kasıklarımda ve belimde de aynı şiddetli ağrıyı hissediyorum. Bu ağrının dinmesi için ya uzanmam ya da mastürbasyon yapmam gerekiyor. Varikosel olma ihtimalim var mı?

CEVAP Ergenliğe erişen her erkeğin düzenli olarak boşalması fizyolojik ve sağlıklı bir durumdur. Bu durumun gereken sıklıkta gerçekleşmemesi sizin de bahsettiğiniz gibi bazı rahatsızlıklara neden olur. Bunları bir hastalık olarak görüp tedavi etmek yerine vücudun doğal ihtiyaçlarına uyum göstermek daha uygun bir yaklaşımdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder