Gündem Urfa'da LPG faciası: 1 ölü, 20 yaralı

Urfa'da LPG faciası: 1 ölü, 20 yaralı

Paylaş
Urfa'da LPG faciası: 1 ölü, 20 yaralı

Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesinde bir petrol istasyonunda meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı

Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nde bugün saat 08.30'da bir akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 20 kişi yaralandı.

LPG tankındaki sızıntı yüzünden meydana gelen patlamada, çevredeki çok sayıda ev ve araçlarda maddi hasar meydana geldi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Sabah saatlerinde yaşanan patlamanın ardından bölgeden ayrılmayan ve belediye ekipleri ile çalışmalara destek veren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bölgedeki 100'ün üzerinde evin camlarının kırılıp, duvarlarının çatladığını söyledi. Oluşan hasarın tespiti için çalışmaların başladığını belirten Fakıbaba, "Çalışma sonunda oluşan hasar ortaya çıkacak. Şu an tek dileğimiz ağır yaralı olan ve tedavisi süren 3 kişinin hayatta kalmasıdır. Şu an için patlamanın nedeninin gaz kaçağı olduğu ifade ediliyor. Ancak kesin patlama sebebi yapılacak araştırma sonunda ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Fakıbaba ile birlikte bölgede inceleme yapan Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, duyduğu üzüntüyü dile getirirken, göreve geldikten sonra yerleşim alanı çevresinde istasyon yapımına ilişkin gelen talepleri geri çevirdiklerini ifade etti.

GAZ SIZINTISI ŞİKAYETİ VARMIŞ

Patlamadan önce gaz kokusu geldiğine dair şikayetler alındığını belirten Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise şöyle konuştu: "Patlama nedeniyle ilgili net bir şey söylemek henüz mümkün değil. Ama işyeri sahibi ve vatandaşların bir haftadır gaz sızıntısı şikayeti var. Teknik heyetler gelip incelemelerde bulunmuş, ama gaz sızıntısı tespit edememişler. Bizim edindiğimiz ilk izlenim; olayın bir terör olayı olmadığı, tamamen LPG sızıntısından kaynaklandığı yönündedir."

BİR DE BİBER GAZI YEDİLER

Sabah saatlerinde can kaybı ve büyük hasar ve korkuya yol açan ve ortalığın savaş alanına dönmesine neden olan patlama sonrası, bazı kişiler apartmanların arasında petrol istasyonu bulunmasına tepki gösterince, kısa süreli gerginlik oldu. Gerginlik üzerine güvenlik güçleri tepkili grubu biber gazı ile müdahale ederek uzaklaştırdı. Bölgede itfaiye ve sivil savunma ekipleri çalışmalarını sürdürürken, polisler ile çevredeki apartmanların tahliyesine devam ediyor.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5666","5666","201106","5666-10.jpg");

Haberin Devamı