Dünya Uruguay 1 dolara marihuana satacak

Uruguay 1 dolara marihuana satacak

Paylaş
Uruguay 1 dolara marihuana satacak

Uruguay Hükümeti, uyuşturucu çetelerini baltalamak ve uyuşturucu kullanımını kontrol altına almak için gramı 1 dolardan marihuana satacak

Uruguay alt meclisinde devletin marihuana üretip satmasına izin veren yasa tasarısı onandı. Yıl sonunda Senato’da yapılacak oylama sonrası Uruguay dünyanın ilk lisanslı marihuana üretimi ve satışı yapan ülke olacak.

Haberin Devamı

Yasanın ilk ayağının meclisten geçmesi, fiyat tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ulusal İlaç Birliği Genel Sekreteri Julio Calzada, marihuananın gramının tıpkı illegal satış fiyatı gibi 1 dolar civarında olacağını tahmin ediyor.

Hükümet yetkilileri ise bir rakam zikretmekten şimdilik kaçınıyor. Hükümetin yasal marihuanadan alacağı vergi belli henüz değil. Ancak ürünün gramının 1 dolardan satılırsa sigara satışlarını etkileyeceği düşünülüyor.

2014'TE SATIŞ BAŞLAYACAK

Uruguay’da tütün mamüllerine maliyetinin iki katı vergi uygulanıyor. Hükümet aynı vergi oranını marihuanaya yansıtırsa, karaborsa satışların daha da artacağı, yasanın boşuna çıkartılmış olacağı öne sürüldü.

Ülkede yasal marihuana satışının 2014’ün ikinci yarısında başlayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Canan KAYA/BUENOS AIRES, (DHA)