Spor Uruguay ve yıldızları

Uruguay ve yıldızları

Paylaş
Uruguay ve yıldızları

Uruguay, 2010 Dünya Kupası'nda A Grubu'nda Güney Afrika, Meksika ve Fransa ile mücadele edecek

KUPA’YA KATILMA MÜCADELESİ
Güney Amerika eleme grubunda 5. olarak, Kuzey ve Orta Amerika ile Karaibler grubunun 4.’sü Kostarika ile play-off’ta eşleşen Uruguay, 0-1 ve 1-1’lik sonuçlarla rakibini eleyerek Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR OSCAR TABAREZ
Çalıştırdığı takımlar: Bella Vista, Uruguay (20 yaş altı), Danubio Wanderers, Penarol, Deportivo Cali, Cagliari, AC Milan, Real Oviedo, Cagliari, Velez Sarsfield, Boca Juniors

Başarıları: Libertadores Kupası: 1987, 2003 Kariyeri: 3 Mart 1947’de Uruguay’ın Montevideo kentinde dünyaya gelen Tabarez, futbolla oyuncu olarak tanıştı.

1980 yılında, futbolculuk kariyerini sonlandırdığı Bella Vista’da teknik direktör oldu. Teknik direktörlük kariyerinin hemen başında, Penarol takımıyla Libertadores Kupası’nı kaldırarak itibar kazanan "El Maestro" lakaplı Tabarez, 1987 yılında Uruguay’ın 20 yaş altı milli takımının başına geçti.

1988’de A takımda görevlendirilen Tabarez, takımının İtalya’da yapılan 1990 Dünya Kupası’na katılmasını sağladı. Dünya Kupası’nın ardından kariyerini Arjantin’de sürdürme kararı alan Tabarez, Boca Junior’ın başına geçti ve takımı şampiyon yapmanın yanısıra, Gabriel Batistuta dahil birçok futbolcunun yolunu açan isim oldu.

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
Diego Forlan (Forvet):
Uruguay’ın en iyi futbolcusu. İspanya’nın Atletico Kadrid takımında oynayan futbolcu, rakip savunmanınen çok dikkat etmesi gereken isim.

Son derece yetenekli olan ve forvet oyuncusunun sahip olması gereken tem yetenekleri taşıyan futbolcu, gerektiğinde orta sahada ve kanatlarda da oynayabiliyor. Yaratıcılığı, takım oyununa ortak olabilmesi ve sert şutları en önemli özellikleri.

Diego Lugano (Savunma): Uruguay milli takımının kaptanı ve ekibin en önemli isimlerinden biri olan Lugano, ülkesinin şu an için en iyi stoperi.

Fenerbahçe’de oynayan futbolcu, güçlü fiziği, liderlik vasfını taşıyan kişiliğiyle ön plana çıkıyor. Takım arkadaşlarının motivasyonunda büyük bir etkisi bulunan futbolcu, ekipteki genç oyunculara da örnek oluyor.

Martin Caceres (Savunma):
Uruguay’ın Güney Afrika’da yapacağı maçlarda yeri sağlam olan oyuncularından biri olan Caceres, savunmanın her yerinde oynayabiliyor.

Juventus’ta oynayan futbolcunun, savunmanın solunda oynaması bekleniyor.

Luis Suarez (Forvet):
Ajax’ta mükemmel bir form grafiği yakalayan Suarez, aynı başarıyı, milli takımının eleme maçlarında gösteremedi.

Elem grubunda sadece birkaç gol atabilen Suarez, her ne kadar bazı taraftarlarca eleştirilse de Tabarez’in en çok güvendiği isimlerin başında geliyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
İlk Dünya Kupası’nın sahibi Uruguay, aynı başarıyı 1950 yılında da tekrarladı. Dünya kupalarına 10 kez katılan Uruguay, oynadığı 40 maçın 15’ini kazandı, 10’un yenik, 15’inden beraberlikle ayrıldı.

Uruguay’ın dünya kupaları tarihinde 1930 ve 1950 yıllarında iki şampiyonluğu bulunuyor.

2

Haberin Devamı