Yaşam Uşak'tan Ankara'ya koşacak

Uşak'tan Ankara'ya koşacak

Paylaş
Uşak'tan Ankara'ya koşacak

Ultra maraton koşucusu Akın Yeniceli, 2'nci El Film Festivali'nin açılışı için Uşak'tan Ankara'ya koşacak. Yaklaşık 368 kilometrelik mesafeyi 5 günde tamamlayacak Yeniceli'nin bitiş çizgisine varmasıyla açılış gerçekleştirilecek. Festivalde, Yeniceli'nin hayatını konu alan 'Peyk' isimli belgesel de gösterime girecek

Bu yıl 13-15 Mart tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenecek Uluslararası 2’inci El Film Festivali, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sinemaları’nda sinemaseverlerle buluşacak.

167 uzun ve kısa metraj film başvurusunun yapıldığı festivalde teknik yeterlilik şartını sağlayan 84 kısa metraj, iki uzun metraj ve yedi belgesel film gösterime sunulacak.

Festivalde ultra maraton koşucusu Akın Yeniceli’nin hayatını konu alan ’Peyk’ isimli belgesel de gösterime girecek. Uşak’tan yola çıkan ve 368 kilometrelik yolu beş günlük etapta koşacak Akın Yeniceli’nin Ankara Kızılay Büyülü Fener Sinemaları’ndaki bitiş çizgisine ulaşmasıyla açılış da gerçekleştirilmiş olacak.

Yeniceli, "Kendi hayat hikayemin de yer aldığı belgeselin galasına katılmak için Uşak’tan Ankara’ya koşmaya başladım. Ankara’ya beş günde koşarak galaya katılacağım" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, (DHA)

Haberin Devamı