Gündem Üsküdar'da öldürülen Suriyeli aktivist Orouba Barakat Turgut Özal'la röportaj yapmış

Üsküdar'da öldürülen Suriyeli aktivist Orouba Barakat Turgut Özal'la röportaj yapmış

Paylaş
Üsküdar'da öldürülen Suriyeli aktivist Orouba Barakat Turgut Özal'la röportaj yapmış

Suriye'nin önde gelen muhalif aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, geçtiğimiz gün Üsküdar'daki evlerinde ölü bulundu. Anne-kızın boğazları kesilerek, vahşice öldürüldükleri belirlenmişti. Anne Orouba Barakat'ın 1983 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'la röportaj yaptığı ortaya çıktı

Önceki gün akşam saatlerinde istanbul Üsküdar'da vahşice bir cinayet işlendi. Suriyeli muhalif ve aynızamanda tanınmış aktivistlerden Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat yaşadıkları evde boğazları kesilmiş olarak bulundu.

TURGUT ÖZAL'LA RÖPORTAJ YAPMIŞ


Halla Barakat, geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından, annesi Orouba Barakat'ın 1983 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal ile röportaj yaptığı bir fotoğrafı paylaşmış ve "Annem, Türkiye Başbakanı Turgut Özal'la röportaj yapıyor. Senin gibi olmak için mücadele edeceğim" notunu eklemişti.

İşte o paylaşım:




CİNAYETTE ESED REJİMİ İSTİHBARATI İDDİASI


60 yaşındaki Suriyeli gazeteci Orouba Barakat ve kendisi gibi gazeteci olan 22 yaşındaki kızı Halla Barakat cinayetinin ilgili Esed rejimi istihbaratı tarafından yapıldığı iddia ediliyor.


60 yaşındaki Suriyeli gazeteci Orouba Barakat (solda) ve 22 yaşındaki kızı Halla Barakat


Suriyeli Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat Üsküdar'da öldürüldü