Gündem Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı cuma günü açılıyor

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı cuma günü açılıyor

Paylaş
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı cuma günü açılıyor

Temeli 2012 yılında atılan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın açılışı 15 Aralık Cuma günü yapılacak.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, açılış haberini Twitter'dan duyurarak "İstanbul, teknoloji harikası, sürücüsüz metroya kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 15 Aralık Cuma günü, saat 15:00'de hizmete alıyoruz. Gelin bu sevinci hep birlikte yaşayalım..." sözlerini paylaştı.

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon bulunuyor.


SAATTE 64 BİN 800 YOLCU


21 adet 6’lı dizili 126 vagon hizmet verecek. Her bir dizide maksimum 1620 yolcu taşınabilecek. Maksimum yolcu kapasitesi saatte 64.800 yolcu/saat/yön olacak. Trenin maksimum hızı 80km/saat olacak. İlk istasyon ve son istasyon arası ortalama seyahat süresi 24 dakika olacak.



90 SANİYEDE BİR SEFER


İstasyonlarda durma süresi 20 saniye olacak. 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

BİRÇOK TARTIŞMA YAŞANMIŞTI


Temeli 2012 yılında atılan metro hattıyla ilgili bugüne kadar birçok tartışma yaşanmıştı. İBB eski Başkanı Kadir Topbaş, 'Yeni metro hattını 38 ay gibi rekor bir sürede tamamlayacağız' demişti. İBB Meclisi'nde bu konuyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı.