Gündem Üst dudağı ve damağı yok

Üst dudağı ve damağı yok

Paylaş
Üst dudağı ve damağı yok

Kastamonu'da Nafiye-Serhat Nerse çiftinin dünyaya gelen kız çocuklarının damağı ve üst dudağı olmadan doğdu

13 gün önce doğum sancıları tutan ev kadını 25 yaşındaki Nafiye Nerse, işsiz eşi Serhat Nerse tarafından Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 kilo 400 gram ağırlığında kız çocuğu dünyaya getiren Nafiye Nerse, doğum sonrası büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Adını Sema Nur olarak koydukları kızlarının üst çene ve dudakları olmadığını gören çift, bebeklerinin biran önce sağlığına kavuşmasını bekliyor.

Minik Sema Nur, Kastamonu’dan tedavisi için Ankara’ya sevk edilerek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tedavi altına alındı.

Anne sütü ememeyen minik Sema Nur, ağrı ve sancıları nedeniyle sürekli ağlıyor. Minik Sema Nur’un bir yıl sürecek tedavi sonrasında plastik dudak ve damakları olacağı, daha sonra da normal ameliyat için uzun yıllar bekleyeceği ifade edildi.

5 yaşında Safiye ve 7 yaşında Emirhan adında 2 çocuğu daha olan Nafiye Nerse, çocuğunun feryatlarının dayanılacak gibi olmadığını söyledi.

Anne Nerse, “Ben de her anne gibi doğum yapacağım günü büyük bir sabırsızlıkla bekledim. Kastamonu Şerife Bacı Kadın Doğum Hastanesi’nde yaptığım doğum sonrasında gördüğüm manzara dayanılır gibi değildi.

Kızımın ağzı kanlar içinde, üst dudak ve üst damağı yoktu. Çocuğumun bu manzarası karşısında baygınlık geçirdim. Sevk edildiğimiz Ankara’daki hastanede doktorlar seferber oldular.

Çocuğumun kurtulması için Allah'a dua ediyorum, eşim ve ailem zor şartlar altında yaşama mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.

İsmail ŞANAL/Kastamonu (DHA)