Gündem Üst geçide 2 kurban

Üst geçide 2 kurban

Paylaş
Üst geçide 2 kurban

İki liseli dün son yolculuklarına uğurlanırken Büyükşehir Belediyesi, okulun önüne üst geçit yapılmasının gündeme alındığını açıkladı

Denis Tekin (15), İrem Dinçsoy (16) ve Buket Bulut (16), hayatlarının baharında, hayalleri olan üç lise öğrenciydi. Üçü de 9’uncu sınıf öğrencisiydi. Önceki gün 17.30’da İstanbul Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi’nin paydos zili çalınca arkadaşlarıyla birlikte evlerine gitmek için okulun bulunduğu Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nden karşıya geçmeye çalıştılar.

Haberin Devamı

Araçların vızır vızır geçtiğini gören iki öğrenci karşıya geçmekten vazgeçmesine rağmen Denis, İrem ve Buket, iki şeritli yolu aşarak, kendilerini tramvay yoluna attı. Araçlardan kurtulmaya çalışırken tramvayı görmeyip altında kalan öğrenciler 15 metre sürüklendi. Denis Tekin ve İrem Dinçsoy hastanede hayatlarını kaybederken, Buket Bulut ağır yaralandı.

KAYMAKAM’A TEPKİ

Kemal Hasoğlu Lisesi’nde dün yas vardı. Okul Müdürü Eyüp Gülmez, “Tüm çabalarımıza rağmen üst geçit yapılmadı” derken bir grup öğrenci tramvay yolunu ve caddeyi bir süre trafiğe kapatarak yürüyüş yaptı. Ölen iki öğrenci için okulda anma töreni düzenlendi. Gözyaşı ve öfkenin hakim olduğu törende öğrenci ve veliler, üst geçit olmadığı için kazanın meydana geldiğini savundu.

Haberin Devamı

Öğrenciler, törene katılan Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’i de yuhalarak istifaya çağırdı. Kaymakam Cinbir, müdürün aksine üst geçit için ne okuldan ne de velilerden kendilerine resmi bir başvuru yapıldığını söyledi.

KALP AMELİYATI OLMUŞ

Kazada hayatını kaybeden Denis Tekin’in cenazesi, toprağa verileceği İskenderun’a götürülmeden son kez okuluna getirildi. Denis Tekin’in, 2.5 aylıkken ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği ve haftalarca süren tedavi sonucu mucize eseri hayatta kaldığı öğrenildi.

Anne Gülcan Tekin, “Oraya bir üst geçit yapılsaydı oğlum yaşayacaktı. İdealleri vardı ‘Anne tercüman olacağım’ diyordu” diye konuştu. Yakınları, Denis Tekin’in Çek Cumhuriyeti’nde dünyaya geldiğini ve bu ülkede nüfusa kaydedildiğini belirterek, “Adı Deniz ama kayıtlara ‘Denis’ diye geçmiş” dedi.

BUKET’İN DURUMU AĞIR

İngilizce öğretmeni olmak isteyen İrem Dinçsoy’un cenazesi ise Fatih Camii’ndeki törenin ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi. Yoğun bakımında tutulan Buket Bulut’un iki kez duran kalbinin çalıştırıldığı, durumunun çok ağır olduğu bildirildi.

Tramvayın sürücüsü (vatman) Ali Osman Erdoğan serbest bırakılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulun önüne üst geçit yapılmasının gündeme alındığını açıkladı.