Gündem 'Ustaya baktırıp geleceğim' diyerek onlarca kişinin traktörünü çaldı

'Ustaya baktırıp geleceğim' diyerek onlarca kişinin traktörünü çaldı

Paylaş
'Ustaya baktırıp geleceğim' diyerek onlarca kişinin traktörünü çaldı

Antalya’da traktörlerini satmak isteyen İsmet Ordu, Adnan Selvi ve Adnan Baki "Araçları ustaya baktırıp geleceğim" diyen C.M. (28) tarafından dolandırıldı. Çiftçiler kendileri gibi dolandırılan çok sayıda mağdur olduğunu söyledi

Antalya’da oturan ve birbirlerini tanımayan çiftçiler İsmet Ordu (53), Adnan Selvi (55) ve Adnan Baki'nin (38) kaderi bir mağduriyet hikayesinde kesişti. Banka kredisiyle ikinci el satın aldıkları traktörlerini yenilemek isteyen çiftçiler, satış ilanlarını internete verdi. İddiaya göre İsmet Ordu’yu arayan C.M., traktörünü satın almak istediğini söyledi. Görüşmeler sonunda 33 bin 750 TL’ye el sıkışan C.M. ve İsmet Ordu, satış işlemleri için notere gitti. Traktörü sanayide bir ustaya göstermek istediğini belirten C.M., aracı alıp kayıplara karıştı.


POLİS MERKEZİNDE DİĞER MAĞDURLARLA TANIŞTI


İki gün geçmesine rağmen C.M.’ye cep telefonundan ulaşamayan İsmet Ordu, soluğu polis merkezinde aldı. Traktörünü satmak isterken dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olan İsmet Ordu, polis merkezinde C.M. tarafından dolandırıldıklarını öne süren ve şikayete gelen Adnan Selvi ve Adnan Baki ile tanıştı. Adnan Selvi traktörünü 30 bin TL’ye, Adnan Baki ise traktörünü 50 bin TL’ye satmak isterken dolandırıldığını anlattı.

Mağduriyetlerin birebir örtüştüğünü gören çiftçiler, polis merkezinde dosyalarının birleştirilmesini istedi. C.M.’nin "Traktörü ustaya baktırıp geleceğim" diyerek dolandırdığını anlatan çiftçiler kendisinden bir daha haber alamadıklarını söyledi.


'ÇOK MAĞDUR VAR'


Çiftçiler, kendi çabalarıyla gittikleri birkaç galerici ve traktör bayisinden C.M’nin Antalya’da en az 15 kişiyi aynı şekilde dolandırdığını öğrendiklerini söyledi. Kredi çekerek satın aldıkları traktörlerin borcunu dahi bitiremediklerini belirten çiftçiler, bu şekilde dolandırılan mağdurlarla tanışıp şikayet dosyalarını birleştirmek istiyor.

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)