Gündem 'Üstümde bomba var' dedi, banka soydu

'Üstümde bomba var' dedi, banka soydu

Paylaş
'Üstümde bomba var' dedi, banka soydu

Diyarbakıra bir banka şubesine girdikten sonra üzerinde bomba olduğunu söyleyerek, güvenlik görevlilerini etkisiz hale getiren bir kişi, miktarı açıklanmayan paraları alıp kaçtı

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında merkez Bağlar İlçesi Kuruçeşme Mevkii'nde özel bir banka şubesinde meydana geldi.

Üzerinde kazağı, montu, pantolunu, ayakkabası siyah renkli olan 30-32 yaşlarında bir kişi girdiği banka şubesinde montonun altında bulunan düzeneği gösterip, bomba olduğunu söyleyerek, güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi.

Güvenlik görevlilerinin 2 silahını alan soyguncu, tehdit ettiği görevlilerden kasalardaki paraları aldıktan sonra yaya olarak kaçtı. Soyguncunun kaçması ardından polis kaçan soyguncu ve kendisine yardımcı olduğunu belirlediği 2 kişiyi yakalamak için bölgede arama başlattı.

Bankadaki güvenlik kameraları incelemeye alınırken, şube görevlilerininin ifadelerine başvuruldu. Soyguncunun üzerinde bomba düzeneği bulunduğunu söylemesi üzerine tüm ekipler dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

Diyarbakır'da eşgali belirlenen soygucuyu yakalamak için polis başlattığı operasyonları sürdürüyor. Bankadan soygucunun ne kadar para aldığı da belirlenmeye çalışılıyor.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)