Eğitim - Kariyer Üstün zekalılar için 10 okula STEM laboratuvarı

Üstün zekalılar için 10 okula STEM laboratuvarı

Paylaş
Üstün zekalılar için 10 okula STEM laboratuvarı

İstanbul'daki üstün zekalı çocukları kaynağında tespit edip uygun ortamlarda eğitim almasını sağlamak amacıyla kentteki 10 okulda STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) laboratuvarları kuruldu

Tüm Üstün Zekalılar Derneği'nden (TÜZDER) yapılan açıklamaya göre Sarıyer, Kağıthane, Sultangazi, Esenler ve Bahçelievler'e kurulan STEM laboratuvarları 6 ayda tamamlandı.

Laboratuvarlarda eğitim konseptine uygun mobilyalar kullanıldı, kapıları ve duvarları STEM çalışmasına uygun şekilde tasarlanan görsellerle donatıldı. 3D yazıcılar ile robot, matematik (algoritma), fen ve mühendislik setleriyle donatılan sınıflara bilgisayar, yazıcı ve diğer malzemeler de verildi.

Girişimcilik becerilerinin gelişimine katkı sağlamaya yönelik kurulan atölyelerde eğitimler başlamadan önce çocuklara EPOC Testi ile sıradışı düşünme-girişimcilik becerilerini ölçen ön testler uygulandı. Atölye çalışmalarının ilerleyen aşamalarında uygulanacak son testlerle bu becerilerin ne kadar arttığı, atölyelerin, çocukların bu becerilerine ne kadar katkı sağladığı ortaya konulacak.

Proje, sürdürülebilirlik açısından 3 yıl süreyle TÜZDER tarafından koordine edilecek.

ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLER MUTSUZ

TÜZDER Genel Müdürü Tunahan Coşkun, Türkiye'de pek bilinmeyen bir sistem kurduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Yani, zeki çocuklarımıza bilimi, matematiği, teknolojiyi ve mühendisliği birlikte verebileceğiz. Türkiye'de özellikle üstün zekalı öğrencilerde mutsuzluk sorunu yaşanıyor. Bu mutsuzluğun bir nedeni de eğitim mekanlarının ve programlarının onların ihtiyaçlarına göre dizayn edilmemiş olması. Üstün zekalı çocuklara hitap eden mekan ve programlar oluşturarak hem öğrencilerin mutluluğunu artırmay hem de öğrencilerin üretimine katkı sağlamasını hedefliyoruz."

AA

Haberin Devamı