Gündem Usulsüz dinleme operasyonunda 3 tutuklama!

Usulsüz dinleme operasyonunda 3 tutuklama!

Paylaş
Usulsüz dinleme operasyonunda 3 tutuklama!

Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarına yönelik Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyon kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Durmaz'ın da arasında bulunduğu 3 şüphelinin tutuklanmasına, 1 şüphelinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verildi

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında, istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz’ın da arasında bulunduğu 3 şüphelinin tutuklanmasına, 1 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Haberin Devamı

Avukatlarıyla akşam saatlerinde adliyeye gelen istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Durmaz ile emniyet mensupları Mustafa Çelik, Osman Gülbel ve Hakan Kirpi’nin, Nöbetçi Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinde ifadesi alındı.

Hakimlik, Muharrem Durmaz, Mustafa Çelik ve Hakan Kirpi’nin tutuklanmasına, Osman Gülbel’in ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Şüphelilerin, "kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik yapması" suçundan tutuklandığı bildirildi.

AA