Spor 'Utah Türkiye'nin doğusu gibi'

'Utah Türkiye'nin doğusu gibi'

Paylaş
'Utah Türkiye'nin doğusu gibi'

NBA takımlarından Utah Jazz tarafından draft edilen milli basketbolcu Enes Kanter, Utah'ın Türkiye'nin doğusuna benzediğini ve kendisi de oralarda büyüdüğü için sıkıntı yaşamayacağını söyledi

Utah Jazz tarafından 2011 darftında seçilen milli basketbolcu Enes Kanter, Avrupa Şampiyonası'nda oynayıp kendisini NBA'ye hazır hale getirmeyi istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Enes Kanter, Utah Jazz Antrenörü Tyrone Corbin ve takımın diğer çaylak oyuncusu Alec Burks ile ABD'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kanter'in açıklamaları Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesinde de yer aldı.

"BU EKİBİN PARÇASI OLMAK İÇİN HEYECANLIYIM"

Enes Kanter, Utah Jazz'da sıkı çalışmak istediğini belirterek, "Takımımın daha iyi olması için çalışacağım. Daha fazla enerji getirmek ve daha sert bir ekip olması için gayret göstereceğim. Gerçekten bu takımın birlikte oynadığı oyuna saygı duyuyorum. Ben bu yetenekli ekibin bir parçası olmak için heyecanlıyım" diye konuştu.

Kendisine takılan "Underkanter" lakabıyla ilgili olarak yöneltilen soru üzerine Kanter, "Amerikan güreşinde benim favori karakterim Undertaker. Ayrıca beni Kentucky'de arkadaşlarım Underkanter olarak çağırıyorlardı. Böylelikle benim lakabım bu şekilde kaldı" şeklinde konuştu.

Daha önce de kendisinden yaşça büyük oyuncularla oynadığını ve bunun kendisinin mücadele gücünü arttırdığını belirten Enes Kanter, "Açıkçası bu biraz zor oldu. Çünkü kimse sizin genç olmanızla ilgilenmiyor ve mücadelesini gösteriyordu. Sizin tek yapmanız gereken buna alışmaktı" ifadelerini kullandı.

"LOKAVT OLMASI DURUMUNDA TÜRKİYE'YE DÖNÜP MİLLİ TAKIM'A KATILACAĞIM"

Haberin Devamı

NBA'deki kapıda olan lokavt kararı konusunda sorulan soru üzerine ise Enes Kanter, "Ailem Türkiye'de bulunuyor. Açıkçası onları özledim. Belki bir yıl belki de daha uzun bir süre onları göremeyeceğim. NBA'de lokavt olması durumunda Türkiye’ye döneceğim ve Milli Takım'a katılacağım. Hem form tutmak hem de Avrupa Şampiyonası'nda iyi oyunculara karşı oynamak istiyorum. Nowitzki ve Gasol kardeşlere karşı oynamak ve kendimi NBA'e hazır duruma getirmeyi hedefliyorum" dedi.

Utah konusunda ise Kanter, "Utah, Türkiye'nin doğu tarafına benziyor. Ben de doğu tarafında büyüdüm. Orada da kar, dağların üzerinde her zaman duruyor. Burada da benzer bir durum var. Her şeyden önemlisi şehir gerçekten temiz ve insanlar da çok iyiler. Kendimi evde gibi hissediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı