Gündem Üvey kız katili, tacizci çıktı

Üvey kız katili, tacizci çıktı

Paylaş
Üvey kız katili, tacizci çıktı

Diyarbakır'da üvey kızı Ferda Gökdemir'i bıçaklayarak öldüren Abdullah Azizoğlu'nun, 2004 yılında genç kızı taciz ettiği ortaya çıktı

Merkez Kayapınar İlçesi’nde dün akşam evde çıkan tartışmada bıçakla saldırdığı üvey kızı 30 yaşındaki Ferda Gökdemir’i öldüren, imam nikahlı eşi 48 yaşındaki Asuman Gökdemir’i de ağır yaralayan 60 yaşındaki Abdullah Azizoğlu’nun yakalanması için polis çalışmasını sürdürerken, olayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren Asuman Gökdemir’in 2001 yılında imam nikahıyla Abdullah Azizoğlu ile birlikte yaşamaya başladığı, Ferda Gökdemir’de annesi ve üvey babası ile birlikte kaldığı belirtildi.

Polis kayıtlarına göre Ferda Gökdemir, 2004 yılında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ettiği üvey babasını tartışma sırasında bıçakla yaraladı. Olayın ardından evden ayrılan genç kız daha sonra yakınlarının araya girmesiyle yeniden eve döndü.

ARKADAŞININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

İddiaya göre Ferda Gökdemir, Ö.K. adındaki kız arkadaşıyla alışveriş yaptıktan sonra, birlikte Diclekente’teki evlerine geldi. Bir süre sonra Abdullah Azizoğlu’nun eve gelmesiyle aralarında tartışma yaşandı.

Tartışma sırasında Azizoğlu, mutfaktan aldığı bıçakla üvey kızı ve imam nikahlı eşine saldırdı. Ferda Gökdemir aldığı bıçak darbeleriyle evde yaşamını yitirirken, annesi ağır yaralandı.

Olayın ardından Azizoğlu evden çıkıp bindiği bir taksiyle kaçtı. Evde bulunan ve olaya tanık olan Ö.K.’nin haber vermesi üzerine eve 112 Acil Servis ambulansı ve polis eve geldi. Polis, cinayetle ilgili Ö.K.’yi polis merkezine götürerek ifadesine başvurdu.

İNTERNET SİTESİNDE YAZIYORMUŞ

Üvey babası tarafından öldürülen Ferda Gökdemir’in Diyarbakır’da bir internet sitesinde köşe yazdığı ortaya çıktı. Gökdemir, 15 Şubat günü yazdığı son yazısında umutlarından bahsetti.

Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR (DHA)