Gündem 'Uyanmasalar, öldürmezdim'

'Uyanmasalar, öldürmezdim'

Paylaş
'Uyanmasalar, öldürmezdim'

Eskişehir'de tüm ailesini öldürdükten sonra yakan 22 yaşındaki Mustafa Balaban, "Annem ve kız kardeşim uyanmasaydı onları öldürmezdim" dedi

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kalıp Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Mustafa Balaban, Alanönü Mahallesi Babür Sokak'taki Sema Apartmanı'nda babası Ali İhsan Balaban'ı bayıltmaya çalıştıktan sonra boynuna tuz ruhu enjekte ederek öldürdü.

NATO Petrol Hattı Tesisleri’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan babasını öldüren Mustafa Balaban, gürültü üzerine uyanan annesi Nuray Balaban ile kız kardeşi Melike Balaban'ı da boğarak öldürdükten sonra evi ateşe verdi.

CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

Mustafa Balaban, öldürdüğü babasıyla boğuşma sırasından elleri ve yüzünde çiziklerin oluşmasından şüphelenen polisler tarafından gözaltına alınırken cinayetleri itiraf etti.

Dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderilen Mustafa Balaban’ın ilk olarak babası Ali İhsan Balaban’ı öldürdüğü belirtildi.

BABASININ BOYNUNA TUZ RUHU

Mustafa Balaban’ın polislere önce babasına bayıltıcı özelliği olan kloroform sıktığını söyledi. Babasının bayıldıktan kısa süre sonra kendisine gelmesi üzerine içerisine tuz ruhu koyduğu şırıngayı boynuna enjekte ettiğini ve kısa süreli boğuşma yaşadıklarını anlatan Mustafa Balaban annesini ve kız kardeşini öldürmeyi düşünmediğini öne sürdü.

"O AN KENDİMDEN GEÇMİŞİM"

Balaban, “Annem ve kız kardeşimin yattığı odaya uyanmasın diye kloroform sıkmıştım. Babamla boğuşma sırasında annem uyandı yanıma geldi. ‘Yapma babandır’ dedi.

O an kendimden geçmiştim. Annemi boğdum, ardından uyanıp yanıma gelen kız kardeşimi öldürdüm. Annem ve kız kardeşim uyanmasalardı onları öldürmezdim” dediği belirtildi.

Mustafa Balaban'ın tutuklanmadan önce Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulaması sırasında sinir krizleri geçirdiği ve kafasını duvarlara vurduğu, kendisini yatıştırmak isteyen polis memuruna kafa atarak hafif yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR (DHA)

2