Gündem Uyarıcı haplara 'Bugs Bunny' ve 'boks eldiveni' adını takmışlar

Uyarıcı haplara 'Bugs Bunny' ve 'boks eldiveni' adını takmışlar

Paylaş
Uyarıcı haplara 'Bugs Bunny' ve 'boks eldiveni' adını takmışlar

Narkotik operasyonunda yakalanan uyuşturucu satıcılarının kullandıkları kodlar da ifadelerinde ortaya çıktı. Uyarıcı haplar için "Bugs Bunny" ve "boks eldiveni", sentetik uyuşturucular için ise "kuş" tabirini kullanan 11 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Karabük merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan şüphelilerin, uyuşturucuları kod isim vererek sattıkları ifadelerinde ortaya çıktı. Uyarıcı haplar için "Bugs Bunny" ve "boks eldiveni", sentetik uyuşturucular içinse "kuş" tabirini kullanan 11 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekiplerince, Karabük, Ankara ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 11 kişinin savcılık sorgusu tamamlandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Y.Y, M.K, S.T, D.U ve T.B tutuklandı. Diğer 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Şüphelilerin ifadelerinde, uyuşturucu maddelere kod isimler vererek satış yaptıklarını, uyuşturucu ve uyarıcı haplar için "Bugs Bunny" ve "boks eldiveni", sentetik uyuşturucu için ise "kuş" tabirini kullandıklarını söyledikleri öğrenildi. 14 Şubat'ta "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik Karabük, Ankara ve Sakarya'da bazı ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş, F.K, F.D, T.B, C.C, Y.Y, A.E, E.İ, M.K, S.T, M.G. ve D.U. gözaltına alınmıştı. Operasyonun yapıldığı bazı ev ve iş yerlerinde bir miktar uyuşturucu ele geçirilmişti.