Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uygun dozda alınırsa...
HABERİ PAYLAŞ

Uygun dozda alınırsa...

Haberin Devamı

Sperm sayısı yeterli olmayan erkeklerin önce tahlil yaptırması ve üroloji uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekiyor. Çünkü ilaçlar ancak uygun dozlarda alınırsa fayda sağlıyor. Bilinçsiz ve gereksiz ilaçlar kullanarak hem paranızdan hem de zamanınızdan olmayın


SORU: Penis protezi kaç yıl kullanılır?

68 yaşındaki babama 3 yıl önce penis protezi takıldı. Acaba bu protez ne kadar kullanılır?

CEVAP

Protezlerin hayat boyu kullanım garantisi vardır. Genel olarak protezlerin yaklaşık yüzde 5’inde mekanik bozukluk görülüyor. Böyle bir mekanik bozukluk durumunda üretici firma tarafından yeni protez ücretsiz olarak sağlanıyor. Penis protezinin maliyeti kullanılan protez modeline göre değişiyor.

SORU: Prostat sorunum var

48 yaşındayım. Prostat sorunum var. Ultrason sonuçlarımı size yazıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Yaşınızın genç (48) olmasına rağmen mesane boynuna doğru büyümüş prostat nedeniyle idrar yapmakta zorluk çektiğiniz anlaşılıyor. Sadece alındığında etkili olan, yan etkileri de bulunan bir ilaca bu genç yaşta başlayarak yıllarca kullanmanızı doğru bulmuyorum.

Yarım saat kadar sürecek, 2 gece hastanede kalacağınız bir kapalı ameliyat ile (TUR) daha kaliteli olarak yaşamınıza devam edebilirsiniz. Sorun bu kadar erken başladığına göre zaten bir süre sonra ameliyat edilmeniz kaçınılmaz hale gelebilecektir.

SORU: Neden akıntı geliyor?

Kız arkadaşımla her konuşmamda penisimde sertleşme oluyor ve akıntı geliyor. Ne yapayım?

CEVAP

Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

SORU: Sperm sayım yetersiz

40 yaşındayım, 4 yıldır evliyim ve çocuğumuz olmuyor. Test sonucunda sperm sayısı 10 milyon 250 bin adet çıktı. Bu sayı ilaçlarla artırılabilir mi?

CEVAP

Sperm sayısının ilaçlarla rtması sadece kandaki bazı hormonların uygun seviyelerde olduğu belirli hallerde mümkün olabilir. Öncelikle bu tahlilleri yaptırmak ve üroloji uzmanının muayenesi sonucu bu ilaçları uygun dozlarda almak şartıyla fayda sağlanabilir.

Bilinçsizce alınan ilaçlar sağlığınıza zarar verebilir, sperm sayılarını düşürebilir, para ve vakit kaybına neden olur. Ayrıca sperm sayısını artırmanın ilaç dışında başka yolları da vardır. Bu konularla ilgilenen üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Hap kullanılıyor mu?

29 yaşındayım. Yakında evleneceğim. Erkekler için doğum kontrol hapı var mı?

CEVAP

Erkekteki ana seks hormonu olan testosteronu baz alan doğum kontrol hapları birkaç ay kullanıldığında erkeklerdeki sperm sayısını sıfıra düşürebilir. Bu hormonun yüksek seviyelerde alınmasının prostat kanseri başta olmak üzere çeşitli komplikasyonları tetikleyebileceği bilinir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder