Ekonomi Uygun fiyatla arazide BMW prestiji

Uygun fiyatla arazide BMW prestiji

Paylaş
Uygun fiyatla arazide BMW prestiji

Münihli üretici BMW'nin Avrupa ve Amerika'da ilgi gören kompakt sınıftaki arazi aracı X1, 48 bin euro'dan başlayan fiyatlarla lüks sınıfın en ulaşılabilir modellerinden biri durumunda

Hakan Çelik-Posta

Haberin Devamı

BMW X1’i ilk kez 2008’de Paris Otomobil Fuarı’nda görmüş ve çok beğenmiştim. Otomobil geçen yıl Türkiye’ye geldi. Bu yıl da aracın Türkiye’de ilgi gören bütün versiyonları ithal edilmeye başlandı. Birkaç hafta önce BMW X1’in 2.0 litrelik dizel otomatik versiyonunu Türkiye’de farklı yol koşullarında test ettim. Bu araç ‘kompakt SUV’ sınıfında yer alıyor. Pek çok özelliğiyle de ‘crossover’ denen araçlara benziyor. Daha basit bir ifadeyle söylersek, hem şehirde hem arazi koşullarında performans arayan ve çok büyük olmayan bir otomobil.

BMW keyfi değişmiyor

BMW etiketinin getirdiği prestiji de bu avantajların üzerine ilave etmek gerekiyor. BMW X1 aynı zamanda 48 bin euro’dan başlayan fiyatıyla bu markanın en ekonomik sportif arazi aracı konumunda. BMW X1 bu sayede X3 ve X5 gibi modellere ulaşamayan daha sınırlı imkana sahip tüketiciler için de uygun bir seçenek sağlamış oluyor.

Haberin Devamı

X1, direksiyona geçtiğiniz andan itibaren geleneksel BMW keyfini sunuyor. Bunun ötesinde 2.0 litrelik 177 beygir gücündeki dizel motor yüksek torku ve düşük yakıt tüketimiyle insana ‘İyi ki böyle bir motor var’ dedirtiyor.

Katlanabilir arka koltuklar ve makul büyüklükteki bagaj, büyük eşyaların yerleştirilmesi için uygun. Gelişmiş ses sistemi ve rahat koltuklar sadece şehir içinde değil uzun mesafelerde de konforlu bir yolculuk imkanı sunuyor. Xdrive adlı teknoloji bütün tekerleklerin akıllı bir teknoloji yardımıyla doğru çekiş kontrolünü sağlamasına olanak veriyor.

Almanya’nın Leipzig şehrindeki fabrikada üretilen X1, Amerika’da da satılıyor ve uygun fiyatıyla büyük ilgi görüyor.

Otomotivde gözler bu raporda

Otomotiv sektörü için son dönemde önemi giderek artan ‘Operasyonel Filo Kiralama’ya yönelik bugüne kadar hazırlanan ilk rapor, TEB ARVAL’ın sponsorluğunda tamamlandı. Corporate Vehicle Observatory (CVO) tarafından gerçekleştirilen söz konusu araştırma sonuçlarını açıklamak üzere Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, TEB ARVAL Genel Müdürü Luc Soriau, CVO Uluslararası Başkanı Vincent Rupied, TNS Araştırma Direktörü Pelin Özkan, OSD Genel Sekteri Prof. Dr. Ercan Tezel, Servier İlaç Finans Direktörü Tahir Sualp ve Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdem’in katılımıyla yarın saat 10.00’da Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nin bitişiğindeki The Seed isimli mekanda bir toplantı düzenlenecek.

Haberin Devamı

Lastik deyip geçmeyin

Dünyaca ünlü lastik üreticisi Bridgestone, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla eğitici ve bilgilendirici çalışmaları içeren ‘Yola Güvenli Çık, Yolun Hep Açık’ projesi çerçevesinde araçların lastik diş derinlik ve basınç ölçümü uygulamasına başladı. Bridgestone ekibi tarafından, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki 45 BP istasyonunda haziran ayı boyunca gerçekleştirilecek uygulamada, yapılacak ölçümler sonucunda sürücülere lastik durumlarını belirten bilgilendirici kartlar verilecek. Kampanyaya katılan sürücüler sürpriz hediyeler kazanma şansı elde edecek.

SEAT’ta 3800 liralık indirim avantajı

Doğuş Otomotiv SEAT, Ibiza ve Leon modelleri için avantajlı indirimler ve cazip ödeme koşulları sunduğu bir kampanya düzenliyor. 2010 model Ibiza 1.4 litre 85 beygir Reference versiyonu, tavsiye edilen kampanyalı anahtar teslim liste fiyatlarında 3800 TL indirimle sunuluyor. Zengin donanım içeriği ile Leon 1.6 litre 102 beygir ve 1.4 TSI 125 beygir modellerde ise anahtar teslim fiyatlar üzerinden 3500 TL indirim var.

Haberin Devamı