Magazin Uygur son günlerini nasıl geçirdi?

Uygur son günlerini nasıl geçirdi?

Paylaş
Uygur son günlerini nasıl geçirdi?

Durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık iki hafta önce kaldırıldığı Medistate Kavacık Hastanesi'nde hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un sanatçı oğulları Süheyl ve Behzat Uygur, hastane önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı

Nejat Uygur ile ilgili bundan sonra çok güzel şeyler yapılacağını belirten Behzat Uygur, "Babam çok güzel şeyler bıraktı. Biz babamızın yanı sıra, ustamızı kaybetti. Aile olarak, başta Nejla Uygur olmak üzere tabi ki acımız çok büyük. 7 yıldan beri babam çok önemli bir hastalıkla mücadele ediyordu. Bu rahatsızlıkta babama yardımcı olmaya çalışan tüm sağlık ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Kardeşler olarak Nejat Uygur ile ilgili yapmak istediğiniz bir proje var mıydı?" sorusu üzerine Behzat Uygur,

"Mutlaka olacak. Babamın bizlere bıraktığı geleneksel Türk tiyatro bayrağını sürdüreceğiz. Fakat kimse Nejat Uygur olamaz, bunun da bilincindeyiz. O tektir, ikinci bir Nejat Uygur yoktur. Bizlere önerdiği gibi, pes etmeden tiyatroyu sürdürmek, bizden sonraki kuşakta da Uygur geleneğinin devam etmesini sağlamak istiyoruz."

Başbakanın aileye mesajı

Bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aileye gönderdiği taziye mesajına ilişkin sorusuna ilişkin Behzat Uygur, şunları ifade etti:

"Sağolsunlar, eksik olmasın sayın Başbakanımız. Rahatsızlığından beri, hanımefendiyle birlikte ilgilendiler. Hastaneye ve eve ziyarete geldiler. Bugün ayrıca diğer kardeşime de telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, bu acı günde de yanımızda oldukları için. Sadece Başbakanımız değil, her kesimden siyasiler bizzat beni ve aileyi telefonla arayarak acılarımızı paylaştı.

Nejat Uygur’un sahnede yapmak istediği de zaten buydu. Herkesin sevgisini alabilmek ve herkesin beğenisini ve taktirini kazanmak. Hiç bir parti gözetmeksizin, yeri geldiğinde övmek, yeri geldiğinde eleştirmek ve bunların da karşılığını bu şekilde alabilmek. Bu yüzden sayın büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Hastalığı süresince de ilgilenildi Nejat Baba ile, vefatında da herkes acımızı paylaşıyor."

"Son günlerini iyi geçirdi"

Nejat Uygur’un son günlerine ilişkin soru üzerine Süheyl Uygur, "Son günlerini iyi geçirdi. Elimizden geldiğince babaya bakmaya gayret ettik. Burada alnından öpülecek bir insan varsa, o da kesinlikle annemizdir. Annemiz başından beri çocuğu gibi, başından hiç ayrılmadan, canı gönülden babamıza baktı." Süheyl Uygur, babasıyla ilgili anılarının sorulması üzerine, "Babayla tabi çok güzel anılarımız var. Kah babayla eğlenir, kah üzülürdük. Tüm kardeşlerle hep birlikte tiyatroyla ilgili sohbetlerimiz olurdu. Çünkü babamın aklı fikri tiyatrodaydı, başka hiç bir şey düşünmezdi. ’Seyirciyi bir kat daha fazla nasıl eğlendirebilirim? Yeni projeler nasıl yapabilirim?’ diye düşünürdü" ifadelerini kullandı.

AA

3

Haberin Devamı