Türkiye (Son Dakika) 'Uyuşturucu ile Mücadele Derneği' cephanelik çıkmıştı... Serbestler!

'Uyuşturucu ile Mücadele Derneği' cephanelik çıkmıştı... Serbestler!

Paylaş
'Uyuşturucu ile Mücadele Derneği' cephanelik çıkmıştı... Serbestler!

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gençlik ve Uyuşturucu Mücadele Derneği’nde arama yaparken duvarlardaki gizli bölmelerde 16 tabanca, 7 pompalı tüfek, 21 şarjör, 110 mermi bulmuştu. Cezaevinden tahliye edildiler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Nisan 2016'da henüz kurulma aşamasında olan "Şehremini Gençlik ve Uyuşturucu Mücadele Derneği"nde çok sayıda silah bulunduğu yönünde ihbar aldı.

Polis ekipleri, resmi açılışı henüz yapılmamış olan derneği takibe alarak bazı kişilerin dernek binasında silah satışı yaptığını belirleyerek operasyon kararı aldı. Yapılan baskında iki oda duvarının arasına gizli bölme yapıldığını belirlendi. Bu bölmeye ulaşan ekipler 16 tabanca, 7 pompalı tüfek, 21 şarjör, 110 mermi ele geçirdi.

TAHLİYE KARARI


İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada karar çıktı.

Mahkeme, sanıklardan dernek kurucusu Mehmet İnci ve Ahmet Yalçınkaya’nın “Yasaklı silah ve mermileri satmak amacıyla bulundurdukları, silah ve fişekleri aramalarda bulunmayacak şekilde zula şeklinde saklamaları, silahları beraber aldıkları şeklindeki beyanları” gerekçeleriyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre kararın ardından 2 sanık tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak cezaevinden tahliye edildi.


MERMİ BULUNDURDUĞU İÇİN 25 GÜN HAPİS CEZASI


Sanıklardan Ersin Bozcan hakkında ise mermi bulundurmak suçundan 25 gün hapis cezası verildi. Diğer şüpheliler ise beraat etti. Dosya itiraz üzerine istinaf mahkemesine gönderildi.


Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nden bunlar çıkmıştı


DERNEK KURUCUSUNUN UYUŞTURUCUDAN KAYDI VAR


Emniyette yapılan detaylı incelemelerinde şüphelilerin hepsinin çok sayıda suçtan kaydının olduğu ortaya çıkarken, dernek kurucularından M.İ.’nin ’Uyuşturucu’, ’Hırsızlık’ ve ’Polise mukavemet’ suçlarından kaydı bulunduğu belirlenmişti.

DEAŞ PAYLAŞIMLARI VE SİLAH SATIŞI


Emniyet görevlileri, şüphelilerden Mehmet İnci ve Ahmet Yalçınkaya'nın "Ebu Zer" ve "Ebu Katade" kod isimleriyle açtıkları sosyal medya hesaplarında terör örgütü DEAŞ'a yönelik paylaşımlar yaptıkları ve silah satışlarını bu hesaplar üzerinden yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı