Gündem Uyuşturucu ile mücadelede "ödül" sistemi uygulanacak

Uyuşturucu ile mücadelede "ödül" sistemi uygulanacak

Paylaş
Uyuşturucu ile mücadelede "ödül" sistemi uygulanacak

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, toplum üzerinde olumsuz etkileri bulunan uyuşturucu ile mücadele konusunda duyarlı kişi veya kurumların ödüllendirileceğini bildirdi

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, madde bağımlılığının dünyadaki tüm toplumların temel sağlık sorunları arasında yer aldığını belirtti. Maddenin yol açtığı sosyal sorunlar ve fiziksel hastalıkların da bireysel ve toplumsal maliyeti yüksek hastalıklar arasında bulunduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

'AKSİYON PLANLARI HAZIRLANDI'


"İlimizde Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu tarafından, ’uyuşturucu ile mücadele il aksiyon planları’ hazırlandı. Plan ile sadece arzla mücadele değil, önleme ve koruma çalışmaları da yer almaktadır. Birinci, ikinci ve üçüncü basamak bağımlılık tedavi hizmetleri ve sosyal uyum hizmetleri gibi ana başlıklar altında faaliyetler yapılarak bu alanda etkin mücadeleye devam edilmektedir. Uyuşturucu ile mücadelede toplumda farkındalığın ve etkinliğin arttırılmasının uyuşturucu talebini azaltacağı değerlendirilmekte olup, bu yöndeki faaliyetlerin çoğaltılması önem arz etmektedir."

'KİŞİ VEYA KURUMLARIN ÖDÜLLENDİRİLMESİ KARARI'


Hamzaoğlu, uyuşturucu madde suçlarının toplum üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında, bu alandaki mücadelenin devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla kapsamlı şekilde yürütüldüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulumuz, toplum üzerinde olumsuz etkileri bulunan uyuşturucu ile mücadele konusunda duyarlı olan kişi veya kurumların ödüllendirilmesi kararı aldı. Vali Vekili Necmettin Yalınalp başkanlığında bir süre önce gerçekleştirilen toplantıda alınan karara göre, yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesini isteyen kişi ya da kurumlarımızın, ’trbhsm.gov.tr’ adresinde duyurular kısmında yer alan ’Uyuşturucu ile Mücadelede Başarılı Kişi veya Kurum Tespit Formu’nu doldurması gerekmektedir. Formun, alt komisyonda değerlendirilmek üzere 2 Ağustos 2017’ye kadar kurul sekretarya işlerini yürüten Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğüne ulaştırılması gerekmektedir."