Gündem Uyuşturucu sevkiyatı için olay çıkarıyorlardı

Uyuşturucu sevkiyatı için olay çıkarıyorlardı

Paylaş
Uyuşturucu sevkiyatı için olay çıkarıyorlardı

Adana'da izinsiz gösterilerin yapılmasına destek vererek, bu dönemlerde kent genelinde uyuşturucu sevkıyatı yaptıkları iddia edilen organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 3 Şubat tarihinde kent genelinde “torbacı” adı verilen uyuşturucu satıcıları ve onlara uyuşturucu sağlayan kişilere yönelik çalışma başlattı.

Yapılan teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu, operasyonda 12 adrese baskın düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 34 kişiden 19'u tutuklandı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 331 gram eroin, 2 bin 375 ecstacy hap, 3 uyuşturucu hap, 6 gram esrar ile uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 2 bin 425 TL para ele geçirildi.

Çalışmalarını sürdüren ekipler, kente uyuşturucu getirip, satıcılara dağıtan organize suç örgütünün üst yapısına yönelik operasyon hazırlıklarını tamamladı.
Özel hareket ekiplerinin de katılımıyla 250 polis, günün ilk ışıklarıyla 13 adrese, eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. “Son darbe” adı verilen operasyonda, suç örgütünün liderleri olduğu ileri sürülen Yakup Y. ve Rahmi K. ile örgüt üyeleri Yalmanbey O, Yeliz B, Sami Y, Şener Y, Mustafa C, Halil K, Salih A. ve Servet P. gözaltına alındı.

Ev aramalarında uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen toplam 13 bin 250 TL, av tüfeği, 31 gram eroin ile Yeliz B'nin üzerinde sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Çetenin, terör örgütüne destek verdiği ve uyuşturucu sevkıyatında da örgütten yardım aldığı iddia edildi. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Yakup Y'nin terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan Diyarbakır ve Şırnak'ta iki ayrı sabıkasının bulunduğu, Rahmi K. hakkında da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce işlem yapıldığı öğrenildi.

İzinsiz gösterilerin sıkça yaşandığı Gülbahçesi, Dağlıoğlu, Şakirpaşa ve Ova Mahallelerinde yaşayan çete üyelerinin, uyuşturucu sevkıyatı öncesi mahalledeki gençler ile terör örgütü sempatizanlarına maddi destek vererek izinsiz gösteri yapmalarını sağladığı bildirildi.

Terör gösterileri sırasında KOM ekiplerinin mahallede çalışma yapmasının neredeyse imkansız olacağını bilen çetenin, bu gösterilere destek vererek uyuşturucu sevkıyatını gerçekleştirdiği belirtildi. Operasyonunun kente uyuşturucu getirenleri, uyuşturucuyu torbacılara dağıtanları ve torbacıları kapsadığı vurgulandı. Operasyonda gözaltına alınan tek kadın Yeliz B'nin ise uyuşturucu satıcıları arasında kuryelik yaptığı öğrenildi. Operasyon kapsamında 3 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

A.A.

Haberin Devamı