Gündem Uyuşturucu vahşeti!

Uyuşturucu vahşeti!

Paylaş
Uyuşturucu vahşeti!

Kendilerine uyuşturucu vermediği için 22 yaşındaki Tarık Ok'u bıçaklayan 3'ü çocuk 4 kişi 15-22.5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

Adana'da arkadaşlarını 40 lira ve cep telefonunu gasp edip, bıçak ve cam parçalarıyla yaralayan, öldüğünü sanarak terk ettikleri öne sürülen 3’ü çocuk 4 sanık, 15 ile 22.5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mobilya mağazasında çalışan 22 yaşındaki Tarık Ok, 20 Aralık 2009’da Akkapı Mahallesi’ndeki bir portakal bahçesinde yaralı bulundu. Yanağına bıçakla ‘x’ işareti yapılıp, gözleri ve yüzünde morluklar, vücudunda yaklaşık 100 yerinde bıçak ve cam kesikleri bulunan Ok, Adana Numune Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Aynı gün, Obalar Caddesi’nde taşkınlık yaparak çevreye zarar veren 20 yaşındaki Fırat Akmeşe, 17 yaşındaki Y.T., 17 yaşındaki Ö.G. ve 16 yaşındaki M.A. gözaltına alındı. Elbiselerinde kan ve çamur izleri bulunan, üzerlerinden 2 bıçak çıkan 4 kişi, aldıkları uyuşturucu hapın da etkisiyle, cinayetle ilgili arandıklarını düşünerek, öldüğünü sandıkları Tarık Ok’un bıçaklanması olayından söz ederek, “Tarık bize uyuşturucu vermek istemeyince öldürdük” dediler.

Haberin Devamı

Tutuklanan 4 kişi, ‘nitelikli yağma, öldürmeye teşebbüs’ suçlarından yargılandıkları 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Savunmalarında söz birliği yaparak, Tarık Ok’un kendilerine uyuşturucu hap verdiğini ve içtikten sonra hiç bir şey hatırlamadıklarını söyleyen sanıklardan M.A., “Gözlerimizi açtığımızda kendimizi polis merkezinde bulduk” dedi,

Y.T. ise “Kendime geldiğimde cezaevine doğru gidiyordum” diye ifade verdi. Fırat Akmeşe ise M.A. ile Ö.G.’nin Tarık’ın ellerini tuttuğunu, Y.T.’nin de bıçakladığını öne sürerek, “Ben onlara ‘Yapmayın’ dedim. Bana ‘Sen karışma’ dediler. Sonra yaya olarak oradan ayrıldık. M. ile Y.’nin üzerinde kan olduğu için polisler şüphelenerek bizi gözaltına aldı” dedi.

OTLANMAK İSTEMİŞ

Tedavisinin ardından taburcu olan Tarık Ok da, sanıkları teşhis ederek, şikayetçi oldu. Kendisinin uyuşturucu kullandığını belirten Tarık Ok, “Olay günü uyuşturucu hap olmak için Selma isimli bir bayanın yanına gittim. Para vermemek için, aynı şekilde uyuşturucu almaya gelen birinden otlanma düşüncesiyle civarda beklemeye başladım.

Hava kararınca taksi ile sanıklar geldi. Sanıklardan Y.’yi önceden tanıyordum. Y., Selma’dan uyuşturucu aldığımı zannederek ‘Dereye gidelim. Ben de birinden eroin çalmıştım. Beraber içeriz, arkadaşlarıma söyleme’ dedi. Taksiye binerek olay yerine gittik. Taksiden indikten sonra da eroini sakladığını söylediği yere gittik. Issız yere geldiğimizde benden para istediler. Yok deyince de bıçakla saldırdılar. Oradan bir araç geçerken hepsi yere yattı. Sonra bayılmışım” dedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan yaşı küçük olan Y.T., Ö.G. ve M.A.’ya , ‘yağma’ suçundan 6’şar yıl 8’er ay, ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 8 er yıl 4’er ay olmak üzere 15’er yıl, Akmeşe’ye ise ‘yağma’ suçundan 10 yıl, ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 12.5 yıl olmak üzere 22.5 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Mehmet KAYMAK/DHA