Eğitim - Kariyer Uzakdoğu’nun huzuru içinde İsviçre modeli eğitim

Uzakdoğu’nun huzuru içinde İsviçre modeli eğitim

Paylaş
Uzakdoğu’nun huzuru içinde İsviçre modeli eğitim

Biltes Kemerburgaz Feng-Shui kampüsü, eğitim-öğretime açılıyor. Huzurlu bir ev ortamı oluşturulan kampüste, anaokulu ve ilkokulda İsviçre’nin PYP programı uygulanacak

MÜYESSER ÜNAL

Eğitime 2015 yılında başlayan Biltes Eğitim Grubu kampüs sayısını beşe çıkarıyor. Halen Sadabad Nispetiye, Etiler ve Vadi İstanbul kampüslerinde eğitim-öğretime devam eden Biltes Kemerburgaz Feng-Shui kampüsünün kapılarını da bu dönemde anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine açacak.

Hedef, en iyi 10 lise

Anaokulu ve ilkokulda, merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan Uluslararası Bakalorya’nın (IB) PYP programını kullanacaklarını belirten Biltes Koleji’nin kurucusu ve Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Genel Sekreteri Can Uysal, “PYP, çocukların küçük yaşta okul öncesi ve ilkokulda yaratıcılık tarafını, takım çalışmasını geliştiren, sorgulamayı öğreten bir eğitim metodu” dedi.

Uysal, ortaokulda ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) müfredatına bağlı kalarak kendi oluşturdukları ve talim terbiyeden geçmiş olan biraz daha yoğun özel bir eğitim metodunu kullandıklarını aktardı. Kemerburgaz kampüsünü oluştururken üç adet villayı çatısından danışmadaki aksesuarlara, kullanılan renklerden sıralara kadar Japon evi tarzına dönüştürdüklerini söyleyen Can Uysal, bu konuda okulun Japon Kültür Direktörü Tomoko Kudo’nun evini örnek aldıklarını ifade etti.

500 öğrenci kapasiteli

Okulun dizaynında Feng- Shui tarzını tercih etmelerinin nedenini, “Çocukların huzurlu bir ev ortamında eğitim görmesini istiyoruz” diyerek açıklayan Uysal, bunu da dünyanın en önemli eğitim modeliyle kurgulayarak, öğrencilerini en seçkin Türk ve yabancı liselere yollamayı hedeflediklerini dile getirdi. Uysal, 500 öğrenci kapasiteli kampüse ilk yıl için 100-150 öğrenci almayı planladıklarını ifade etti.

Kemerburgaz’ın eşdeğer okulu Londra’da açılacak

Eylül 2018’de Londra’da, Kemerburgaz kampüsüne eşdeğer bir okul açacaklarını ifade eden Can Uysal, burada da İsviçre’nin PYP programının uygulanacağını söyledi. Okulun Biltes London Nursery adıyla eğitime açılacağını belirten Uysal, “Kemerburgaz’daki öğrencilerimizin yaz ve kış okullarını burada yapabilmelerini hedefliyoruz. Böylelikle hem oradaki tarihi ve kültürel yapıyı görmüş, hem de orada dil eğitimi almış olacaklar” diye konuştu. Biltes, Londra’nın yanı sıra 2023 yılına kadar Kanada, Dubai, New York ve İsviçre’de kampüs açmayı planlıyor.

Haberin Devamı