Ekonomi Uzakdoğu turları iptal!

Uzakdoğu turları iptal!

Paylaş
Uzakdoğu turları iptal!

Japonya'da Fukuşima Nükleer Santralı'ndaki radyasyon sızıntısının kontrol altına alınamaması Türk tatilcilerin son yıllardaki gözdesi Uzakdoğu turlarını bitirdi

Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden zarar gören Fukuşima Nükleer Santralı’ndaki radyasyon sızıntısının devam etmesi son yıllarda Türk tatilcisinin parlayan yıldızı haline gelen Uzakdoğu turlarını olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Tatilciler Japonya’da kontrol altına alınamayan radyasyon sızıntısını gerekçe gösterip Pattaya, Puket, Bangkok ve Singapur gibi turlara katılamayacaklarını bildirdi. Seyahat acentesi yetkilileri de “Yoğun iptaller nedeniyle tur yapamıyoruz. İptal edenlere Dubai ve Balkan ülkeleri veriyoruz” dediler.

Normalde her hafta Puket, Pattaya ve Singapur’a yönelik geniş katılımlı turlar yaptıklarını ifade eden Ets Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu, “Ancak radyasyon haberlerinin ardından şimdi bunların neredeyse tamamına yakınına iptaller alıyoruz” diye konuştu. Ancak iptaller iş seyahatleri için geçerli değil.

UZAKDOĞU YERİNE DUBAİ VE BALKANLAR

Ortaya çıkan durumdan bütün Uzakdoğu turlarının olumsuz etkilendiğini anlatan Müstecaplıoğlu, “Fas, Mısır gibi ülkelerde de halk isyanından etkilendiği için Uzakdoğu turlarımızı iptal eden müşterilerimize Dubai ve Avrupa kentleri turlarımızı öneriyoruz. Özellikle Dubrovnik turlarımız kapışılıyor” dedi. Şu anda hiçbir Uzakdoğu ülkesine tur götüremediklerini ifade eden Anı Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Ramela Avetyan ise “Müşterilerimiz daha önceden buralara yaptıkları rezervasyonları da önemli ölçüde iptal ediyorlar. Azınlık sayıda kalınca da turlarımızı yapamıyoruz. Sadece Uzakdoğu değil, Amerika’ya olan turlarda bile önemli ölçüde radyasyon tepkisine rastlamak mümkün” dedi.

Haberin Devamı