Yaşam Uzay kapsülü gibi ana kucağı

Uzay kapsülü gibi ana kucağı

Paylaş
Uzay kapsülü gibi ana kucağı

Samsonite tarafından başlatılan icat yarışmasında, bebek taşımada çok ilginç bir tasarım ortaya atıldı

Dünyanın en büyük çanta üreticilerinden olan Samsonite tarafından başlatılan icat yarışmasında çok ilginç bir tasarım ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Samsonite, bu yılın başlarında açtığı yarışmada, dünya genelindeki tasarımcıları, 'insanların, bebekleriyle en kolay şekilde seyahat etmesini sağlayacak ürünler' geliştirmeye davet etmişti. Kendilerine yapılan başvurular arasında, İranlı tasarımcı Puyan Muhtarani'nin sunduğu ultramodern 'ana kucağı' projesi büyük dikkat çekti.

DIŞKI VE İDRARI AYRI DEPOLUYOR

Dışarıdan bakıldığında elektrikli süpürgeyi andıran bu bebek taşıma sepeti, aslında bebeğin sağlığı, can güvenliği ve ebeveynin rahatça hareket etmesi açısından büyük kolaylıklar sağlıyor.

Klasik ana kucaklarının aksine, üzerinde bir de şeffaf sağlam kapak bulunan bu sepet, içeriye giren havayı filtre ederek bebeğin temiz ve rahat nefes almasını sağlıyor.

FELAKET SENARYOLARINA HAZIR

Henüz proje aşamasındaki bu ürünün ayrıca, bebeğin dışkı ve idrarını, dışarıdan monte edilen silindirik ünitelere ayrı ayrı depolaması da öngörülüyor.

Oldukça dayanıklı bir malzemeden üretilmesi planlanan ana kucağının en önemli özelliklerinden birisi de, felaket anlarında bebeğe gelebilecek zararı en aza indirmesi olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Bu özel ana kucağındaki ön kapağın her an kapalı tutulması gerekmiyor. Demonte edilebilen kapağın, hava kirliliği olan ya da bebeğin sağlığını olumsuz etkileyecek diğer hava koşullarında kullanılabileceği ifade ediliyor.

POSTA İNTERNET