Cumartesi Postası 'Uzaya taşınmalıyız'

'Uzaya taşınmalıyız'

Paylaş
'Uzaya taşınmalıyız'

Ünlü astrofizikçi Stephan Hawking'e göre 100-200 yıla kadar mutlaka uzayda başka bir yere taşınmanın yollarının bulunması gerekiyor.

Ünlü astrofizikçi Stephan Hawking, insanlığın 100-200 yıl içinde yok olmanın eşiğine geleceğini söyleyerek herkesi uyardı: 100-200 yıla kadar mutlaka uzayda başka bir yere taşınmanın yollarının bulunması gerekiyor. Aksi halde insanlık yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak!

Haberin Devamı

İnsanlığın devamı için uzayda kolonileşmeyi uzun yıllardır savunan ünlü astrofizikçi savaşların, kaynaklardaki hızlı azalmanın ve artan nüfusun insan ırkının yok olmanın eşiğine getirdiğini söylüyor.

Son derece tehlikeli bir döneme girildiğinin de altını çizen Hawking “İnsanlık tüm yumurtalarını aynı sepete, yani aynı gezegene koymamalı, yeni alternatifler aranmalı. Bir sonraki yüzyılın ötesinde de var olabilmek istiyorsak geleceğimiz uzayda. Bu yüzden uzay yolculuklarına daha fazla eğilmek gerekiyor” diyor. Ama insanların uzayda yaşam formlarıyla temasının pek de arkadaşça olmayacağı yönünde de uyarıda bulunuyor.

Hawking’e göre uzaylılar bu durumdan hiç de hoşnut olmayacak.