Yaşam 'Uzayda 33 gün kaldım bir tane UFO görmedim'

'Uzayda 33 gün kaldım bir tane UFO görmedim'

Paylaş
'Uzayda 33 gün kaldım bir tane UFO görmedim'

İzmir'e gelen NASA astronotu Richard Richards, '4 ayrı uzay mekiği ile toplam 33 gün uzayda kaldım. Ancak maalesef hiç UFO görmedim' dedi

NASA’nın önemli astronotlarından Komutan Richard Richards, uzayla ilgili en popüler konulardan biri olan UFO ’lara ilişkin "4 ayrı uzay mekiği ile toplam 33 gün uzayda kaldım. Ancak maalesef hiç UFO görmedim. Görmüş olmayı çok isterdim. Uzaydayken gördüğüm milyarlarca yıldız ve bizim yaşadığımız gezegendi" diye konuştu.

Haberin Devamı

NASA Astronotu Komutan Richard Richards, Ege Serbest Bölge A.Ş’de (ESBAŞ) dünyadaki 4 örneğinden biri olarak kurulan Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret etti.

Zaman zaman Türkiye’de de görüldüğü söylenen ve dünya kamuoyunda tartışması bitmeyen Ufo’larla ilgili olarak astronot gözünden değerlendirme yapan Richards, "UFO’lar, dünya dışında başka gezegenlerde yaşayan zeki canlılar bir yerlerde varlarsa onlar da tıpkı muhtemelen bizim gibi evrende yalnız olup olmadıklarını sorguluyorlardır. Ben 4 ayrı uzay mekiği ile toplamda 33 gün uzayda kaldım. Ancak, maalesef hiç UFO görmedim. Görmüş olmayı çok isterdim. Görseydim UFO ’larla ilgili araştırmalar yaparak bunları kitaplaştırabilirdim. Bu konunun açığa kavuşmasını, varlığıyla ilgili somut bilgi edinilmesini ben de çok isterim. Ancak uzaydayken gördüğüm milyarlarca yıldız ve bizim yaşadığımız gezegendi." diye konuştu.

Haberin Devamı

AYDAN SONRA HEDEF MARS

ABD’nin uzay uçuşları tarihinin roketlerle başladığını, günümüzde de Uluslararası Uzay İstasyonu çalışmalarıyla sürdürüldüğünü dile getiren Richards, şunları söyledi: "Çalışmalar uzaydaki düşük yerçekimi ortamında insanların psikolojik olarak karşılaştıkları zorluklara odaklanıyor. Bu zorlukları aşmak, dünyadan daha uzaklara örneğin Ay’a gitmek, dönmek ve oradan da asıl hedefimiz olan Mars’a gidebilmek demek"

Ay’a henüz 6 defa gidildiğini ve bu gezegeni tanımak için daha fazla gitmeye ihtiyaç olduğunu dile getiren Richards, "Mars’ta da sıvı formunda su olduğuna dair kanıtlar var. Ayrıca yanıbaşımızda. O yüzden ’Neden olmasın, neden gidemeyelim?’ diyoruz."

BİR UÇUŞUN MALİYETİ 3 MİLYAR DOLAR

Program kapsamında ise ilk olarak Uzay Kampı Türkiye’de bulunan "Astronotlar ve Kozmonot Ziyaretçiler" köşesinde kurdele kesme törenine katılan Richards, daha sonra Uluslararası Umman Muskat Amerikan Okulu ve Uluslararası Katar Compass Okulu öğrencilerinin de bulunduğu 70’i aşkın öğrenciye sunum gerçekleştirdi, soruları yanıtladı. Richards, bir uçuşun maliyetinin 3 milyar doları aştığını da aktararak uzay mekiğinde hissettiklerini de öğrencilerle paylaştı.

Haberin Devamı