Candaş Tolga Işık UZLAŞI KISA SÜRMESİN!
HABERİ PAYLAŞ

UZLAŞI KISA SÜRMESİN!

Haberin Devamı

1 Eylül’deki Adli Yıl açılışına daha önce katılacağını duyuran CHP ve Barolar Birliği dün fikir değiştirdi ve “Katılmayacağız” dedi. Gerekçe: Açılışın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılmasının yargı bağımsızlığını zedeleyeceği...


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi herhangi bir siyasi partinin “binası” değil. Açın bakın arşivi, AK Saray’la ilgili geçmişte onlarca eleştiri yazdım. Ama kusura bakmayın, 15 Temmuz günü kapısının savaş uçaklarının onlarca insanımızı şehit ettiği bir yere ben artık “siyasi bir mekan” demem, diyemem. Bu, benim fikrim elbette, kimseyi bağlamaz. Kaldı ki ben de tam olarak bundan bahsediyorum, Külliye konusunda benim gibi düşünmeyenlerden!


Madem “Gün ayrışma değil, birleşme günü” diyoruz, madem “Sen ben yok biz varız” diyoruz, madem “Mevzu partiler değil vatan” diyoruz o halde bundan böyle hiçbirimizin “Bana göre böyle sana göre öyle” diyerek bildiğini okuma lüksü yoktur. Hele ki devleti yönetenlerin hiç yoktur! Adli Yıl açılışını Külliye’de yapmak yargı bağımsızlığına zarar verir mi vermez mi tartışılır. Ama bu ülkede yıllar sonra yakaladığımız uzlaşı ortamını bozarak Yenikapı Ruhu’nu zedelemenin Türkiye’ye vereceği zarar tartışılmaz. Hal böyleyken hiç kimsenin bunu bu ülkeye yapma hakkı yoktur.


Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası Beştepe’ye çıktı. Ardından Cumhurbaşkanı’nın Yenikapı davetine icabet ederek uzlaşı yönünde önemli bir adım attı. Aynı şekilde Feyzioğlu da 15 Temmuz sonrası Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından “FETÖ’yle mücadelede devletimizin arkasında saf tutuyoruz” diyerek “Siyaset bir yana vatan bir yana” diyerek aynı uzlaşıya ve milli duruşa katkı sağladı.


Şimdi her ikisi birden aynı endişeyi paylaşıyorsa “Size göre öyle bize göre değil” diyerek sırtınızı dönemezsiniz. Kaldı ki dönmemelisiniz de.


15 Temmuz FETÖ darbe girişimi bertaraf edilmesinde en büyük pay, o gece cep telefonundan yaptığı konuşmayla halkı sokaklara çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın... Umarım toplumsal uzlaşının bozulmaması için o günden bu yana büyük gayret gösteren Erdoğan ve Yıldırım, bu birlik-beraberlik tablosunun bozulmasına izin vermezler. Ne bu 1 Eylül’de ne de başka bir eylülde...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder