Siyaset Uzlaşma teklifi
Paylaş
Uzlaşma teklifi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP'nin önerisine şartlı yeşil ışık yaktı

CHP, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısı ve parti kapatmalara ilişkin maddelerin anayasa paketinden çıkarılarak geri kalan maddelerin referanduma yol açmayacak şekilde Meclis’te birlikte kabul edilmesini önermişti.

Haberin Devamı

CHP’nin bu önerisine Adalet Bakanı Sadullah Ergin şartlı yeşil ışık yaktı. Ergin, anayasa değişikliklerinin 367’nin üzerinde oyla geçmesi ve CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmayacağını açıklaması durumunda önerinin kabul edilebileceğini söyledi.

CHP CİDDİ BULMADI

Anayasa değişikliği paketindeki maddelerin ayrılmasının teknik olarak mümkün olduğunu söyleyen Sadullah Ergin, gazetecilerin “CHP, ‘Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyeceğiz’ derse, siz de bu maddeleri ayırır mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “O noktada ciddi gelişmeler olabilir, uzlaşmak için daha çok sebep ortaya çıkar.”

CHP ise Ergin’in bu sözlerine temkinli yaklaştı. CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, “ciddi bir öneri yok. Bu sözler, toplumdaki uzlaşma beklentilerini karşılamak için ve uzlaşı görüntüsü vermek için ifade edilmiştir. Bireysel temenniden ibaret olarak görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı