Gündem Uzman çavuşa ölüm tuzağı

Uzman çavuşa ölüm tuzağı

Paylaş
Uzman çavuşa ölüm tuzağı

Siirt'te, geçen yıl 14 Ekim'de cesedi bulunan eski uzman çavuş Murat Öztürk'ün internet üzerinden kurulan planlanan tuzakla öldürüldüğü ortaya çıktı

İddiaya göre, daha önce eşinden boşanan ve Konya'da halı mağazası bulunan uzman çavuş Murat Öztürk, internet ortamında Vanlı L.T. ile tanışıp, sanal ortamda görüşmeye başladı.

Bir süre devam arkadaşlık, daha sonra telefon görüşmeleriyle devam etti. Öztürk, Van'a gidip, L.T.'yi ikna ederek evlenme vaadiyle Konya'ya götürdü. L.T. ile bir süre birlikte yaşayan Öztürk, daha sonra genç kızı, 'Artık seni istemiyorum" diyerek Van'daki evine gönderdi.

Yaşadıklarından büyük üzüntü duyan L.T., başından geçenleri ailesine anlattı. Durumu 'namus' meselesi yapan aile, intikam almak için ilginç bir plan yapıp, uygulamaya koydu.

ABLA, İNTERNETTEN BAĞLANTI KURDU

Ailenin aldığı karar üzerine, bu kez L.T.'nin evli ablası A.T.B., internet ortamında Murat Öztürk ile temas kurup arkadaşlık yapmaya başladı. A.T.B., Öztürk'ün şüphelenmemesi için Van'da yaşadığını gizleyip, yakın akbaralarının bulunduğu Siirt'te oturduğunu söyledi.

Bir süre devam eden görüşmenin ardından A.T.B., yüzyüze görüşmek istediğini söylerek Murat Öztürk'ü Siirt'e davet etti. Konya'dan otobüsle Siirt'e giden Öztürk'ü otobüs terminalinde A.T.B.'nin yakınları karşıladı.

Öztürk, daha sonra Siirt'e 5 kilometre uzaklıktaki İnkapı Mevkii'nde tabancayla öldürüldü ve cesedi araziye atıldı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aylar süren teknik takip ve istihbari çalışmanın ardından Murat Öztürk'ü öldürdüğü gerekçesiyle Van ve Siirt'te eş zamanlı düzenlediği operasyonda, Öztürk'ün internet ortamında arkadaşlık kurup terk ettiği L.T., Öztürk'ü Siirt'e çağıran abla A.T.B., ile baba C.T., ağabey E.T., kuzeni C.T., akrabaları L.B., V.A. ve A.E.'yi gözaltına aldı.

Şüpheliler, jandarmada yapılan soruşturmalarının ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. Öldürülen Öztürk'ün cenazesi ise memleketi Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde toprağa verilmişti.

Turan KOYUNCU/SİİRT (DHA)

2