Gündem Uzman çavuşu korucuların şehit ettiği şüphesi

Uzman çavuşu korucuların şehit ettiği şüphesi

Paylaş
Uzman çavuşu korucuların şehit ettiği şüphesi

Genelkurmay: Kulp Cumhuriyet Savcılığı olayı soruşturuyor

Batman'ın Sason İlçesi'nde yapılan operasyonda uzman çavuş Serkan İpek'in şehit olması 1 uzman çavuşun da yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, ateşi yanlışlıkla bölgede bulunan köy korucularının açtığı iddia edildi. Genelkurmay Başkanlığı ise bu konuda,, “Olayın nasıl meydana geldiğinin tespiti amacıyla dün Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Sason İlçesi ile Diyarbakır'ın Kulp, Silvan ilçeleri üçgenininde yapılan operasyonda açılan ateş sonucu Jandarma Uzman Çavuş Serkan İpek şehit olurken, 1 uzman çavuş da yaralandı. Olay ardından bölgede PKK'lı terörist bulunmadığı ve havanın çok sisli olması nedeniyle ateşi nöbet tutan köy korucularının açtığı iddia edildi. Yücebağ Beldesi ile Diyarbakır'ın Kulp İlçesi’ne bağlı Hamzalı Köyü yakınlarında meydana gelen olayla ilgili olarak köylüler, şu iddialarda bulundu:

“Pazar günü öğle saatleriydi. Zore Çayı'nın su yatağı sisle kaplıydı. Jandarma 3- 4 gündür o bölgede arama- tarama faaliyetlerini sürdürüyordu. Bir dönemler ‘Zore Kampı' olarak bilinen bölge tamamen mağaralarla kaplı bir alan. Uzun süredir bölgede sessizlik vardı ve olay da yaşanmıyordu. Öğle saatlerinde 1 şarjörlük silah sesi duyduk. Başka ses işitmedik. Pusudaki korucuların alan taramasını yapan güvenlik ekiplerine ateş açtığı hemen herkesin dilinde. Eğer PKK'lı grup çatışmada olsaydı, başka silah sesleri duyulurdu. Onlardan da zayiat olurdu. Bu olayın ciddi bir şekilde araştırılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Şehidi 20 bin kişi uğurladı

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde bu konuda açıklama yaptı. Açıklamada olayın soruşturulduğu vurgulanırken şu görüşlere yer verildi:

“17 Ocak 2010 günü, Batman- Sason bölgesinde geçici köy korucuları ve jandarma timlerince müştereken icra edilmekte olan bir operasyonda, alınan terörist görüntüsü üzerine yapılmakta olan manevra esnasında, açılan ateş sonucu bir uzman jandarma çavuş şehit olmuş, bir uzman jandarma çavuş ise yaralanmıştı. Olayın nasıl meydana geldiğinin tespiti amacıyla, dün (aynı gün) Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Arif ARSLAN/ BATMAN, (DHA)