Gündem Uzman çavuşun aracı tarandı

Uzman çavuşun aracı tarandı

Paylaş
Uzman çavuşun aracı tarandı

Cizre'de Uzman Çavuş Mehmet Çelikol, silahlı saldırı sonucu eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaralandı. Yoldan geçen bir kişi yaşamını kaybetti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Uzman Çavuş Mehmet Çelikol’un sivil otomobiline kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun numlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda otomobilde bulunan uzman çavuş, eşi ve iki çocuğu yaralanırken, olay sırasında yoldan geçerken kurşunların ağır yaralanan 14 yaşındaki Erdal Bağata ise kaldırıldığı hastanede öldü.

Haberin Devamı

Cizre 172’inci Mekanize Piyade Komutanlığı’nda görev yapan uzman çavuş Mehmet Çelikol'un kullandığı, içinde eşi ve iki çocuğunun da bulunduğu özel otomobile, çevrede pusu kuran kimliği belirsiz kişilerce yaylım ateşi açıldı. Uzun namlulusu silahlarla açılan ateş sonucu otomobilde bulunan uzman çavuş, eşi ve iki çocuğu ile o sırada yoldan geçen 22 yaşındaki Erdal Bağata yaralandı.

Saldırganlar olay yerinden yaya olarak hızla kaçarken, çevrede bulunanlar ve çağrılan ambulanslarla yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Bağata, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirirken, Uzman çavuş Mehmet Çelikol ise askeri helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ESKİ BDP İLÇE BAŞKANI GÖZALTINDA

Başlatılan operasyon kapsamında BDP eski Cizre İlçesi Başkanı Mehmet Tunç ile 3 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği, olay yerinde yapılan incelemede 27 adet Kalaşnikof tüfek kovanı ile aynı silaha ait 10 adet dolu fişek bulunduğunu açıkladı.
Saldırının ardından Cizre'de polis kaçan saldırganı yakalamak için dün gece başlattığı operasyonları aralıksız sürdürüyor. Operasyon kapsamında BDP'nin eski Cizre İlçe Başkanı Mehmet Tunç, Özgür Halk Derneği üyesi olduğu belirtilen Fırat Kızıl ile adı açıklanmayan bir kişi olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı.

Saldırıda yoldan geçerken yaşamnı yitiren Erdal Bağata'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bağata'nın bir fırında çılıştığı ve 3 gün önce işinden ayrıldığı belirtildi. Bağata, için Nur Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Çadırda ağıtlar yakılırken, Bağata, bugün düzenlenecek törenle toprağa verilecek.