Gündem Uzman erbaşlara müjde

Uzman erbaşlara müjde

Paylaş
Uzman erbaşlara müjde

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapan binlerce uzman onbaşı ve uzman çavuşu sevindirecek haber Meclis'ten geldi

SİVİL MEMUR OLACAKLAR

Haberin Devamı

AK Parti’li vekillerin hazırladığı önergeye göre halen 45 yaşında emekli olan uzman erbaşlar, emekli aylığı bağlama yaşı olan 52 yaşına kadar, TSK bünyesinde sivil memur olarak görev yapabilecek. Düzenlemeyle, uzman erbaşların 7 yıllık süredeki mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlanıyor.

EYLEM BİLE YAPTILAR

45 yaşında emekliye ayrılmak zorunda kalan uzman erbaşlar, emekli aylığı bağlanmadığı için zor durumda kalıyordu. Uzman erbaşlar seslerine duyurmak için oturma eylemi bile yapmıştı. Yaş haddinden emekliye ayrılmak zorunda kalan Emekli Uzman Çavuş Mehmet Fidan 17 Şubat 2010’da TBMM önünde intihar girişiminde bulunmuştu. Boynuna bıçak dayayan Mehmet Fidan’ın uzun süredir işsiz olduğu öğrenilmişti.

Haberin Devamı

CEP TELEFONU DİSİPLİN SUÇU

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, askeri karargah ve kurumlarda cep telefonu bulundurmayı askeri suç olmaktan çıkarıp disiplin suçu kapsamına alan bir önerge hazırladı.

Önergeye göre karargahlarda bulundurulması yasak olan cep telefonu, bilgisayar, radyo, teyp, fotoğraf makinesi gibi cihazları bulunduranlar 10 günden bir aya kadar oda veya göz hapsi cezasıyla cezalandırılacak. Halen cep telefonu bulunduran askerlere ‘ emre itaatsizlik’ten hapis cezası veriliyor.