Yaşam Uzmanlar açıkladı: Gözaltı morluklarından kurtulmanın yolu bu!

Uzmanlar açıkladı: Gözaltı morluklarından kurtulmanın yolu bu!

Paylaş
Uzmanlar açıkladı: Gözaltı morluklarından kurtulmanın yolu bu!

Sabah akşam aynaya baktığınızda gözaltı morluklarından büyük sıkıntı duymaya başladıysanız o zaman uzmanların bu tavsiyelerine göz atsanız iyi edersiniz

Gözaltında oluşan mor halkaları sadece kadınların değil erkeklerinde çok canını sıkan bir konu. Peki her sabah aynaya baktığımızda gözümüze takılan bu morlukların sebebi ne ve nasıl kurtulabiliriz? İşte bu soruların tüm cevabını gelin Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur'dan öğrenelim...



GÖZALTI MORLUKLARININ EN BÜYÜK NEDENİ

Gözaltı morluğu sorunuyla gelen hastalarda hastanın öncelikle demir eksikliği veya böbrek yetmezliği gibi sorunları olup olmadığını irdelediklerini belirten Cihantimur, morlukların diğer olası nedenleri sıraladı:

• Panda gözleri olarak da bilinen gözaltı morlukları aynı zamanda kötü beslenme, alkol, sigara kullanımıyla ortaya çıkabilir ve hatta bir başka hastalığın nedeni olabilir.

• Burun tıkanıklığı gözaltlarınızda morluklara sebep olabilir. Tıkanan burun kanalları, bu bölgede bulunan damarların şişmesine yol açar. Ayrıca alerji sorunları, saman nezlesi gibi hastalıklarda aynı şekilde, zaman içinde gözaltı morluklarına neden olabilirler.

• Kullanılan kozmetik ürünlerinin yaşattığı hassasiyet ve yaptıkları tahriş, cilde zarar vererek, gözaltı derisinin morarmasını sağlayabilirler.

• Özellikle hamile kadınların, değişen hormonal düzeyleri, kan damarlarında artan dilastasyona bağlı olarak da gözaltı morlukları görülebilir.



GÖZALTI MORLUKLARI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

• Kafein içeren jeller, niasinamid, suda eriyen B vitamini kompleksleri, temel kan damarlarının renklerini açmaya yardımcı ürünlerdir.

• Kan damarlarını büzmeye ve gözaltı torbalarını indirmeye yardımcı olan soğuk salatalık kompresleri, aynı zamanda göz çevresinin nemlenmesine de yardımcı olur.

• Gözaltı torbalarının inmesine ve gözaltı morluklarının giderilmesine yardımcı olan çay kompresleri, içerisinde barındığı tanen maddesi sayesinde, etkili sonuçlar almanızda fayda sağlayabilir.

• Aloe vera da yüzyıllardır gözaltı morlukları için kullanılan şifalı bir bitkidir.

• Gözaltı şişliklerini azaltmak için kullanılan kremler, gözaltı morluklarını tedavi etmek amaçlı kullanılan medikal serumlar, vitamin, antioksidan ve farklı kimyasal içeriklere sahiptirler. Mutlaka doktor tavsiyesi üzerine ve kullanma talimatlarına uyarak kullanılmalılar.

Haberin Devamı