Beden Sağlığı Uzmanlar açıkladı: Mide kanserine karşı domates yiyin

Uzmanlar açıkladı: Mide kanserine karşı domates yiyin

Paylaş
Uzmanlar açıkladı: Mide kanserine karşı domates yiyin

İtalya'da yapılan bir araştırma, domatesin mide kanseri tümörlerinin yayılmasını önlediğini ortaya çıkardı

Bu faydanın domatesin bütünüyle tüketilmesi halinde gözlendiğini belirten uzmanlar, bu bulgunun mide kanserinin önlenmesi ve tedavisi için yeni ilaçlar üretilmesinde kullanılabileceğini belirtti.


İŞTE DOMATESİN FAYDALARI


Kan basıncını düzenler: Sodyumun bünyede seviyesinin düşmesiyle birlikte kan basıncında da problemlerin oluşmaya başladığını belirten bilim adamları, domates tüketimine teşvik ediyor. Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Araştırması’na göre günde ortalama iki domatesin tüketilmesi gerekiyor.

Kalp sağlığını korur: Domates lif, potasyum, C vitamini ve kolin içeriği için kalp sağlığına ciddi katkıda bulunur. Domates, önemli derecede antioksidan içerdiği için kanı temizlediği ve damarların tıkanmasına izin vermediği kanıtlanmıştır. Bu özelliği sayesinde kalp sağlığını da dolaylı olarak korur. Damarlarda meydana gelebilecek tıkanıklık ve kan basıncının azalması durumunda kalp daha fazla efor harcamaktadır. Domates kan basıncını ve damar tıkanıklığını giderdiği için kalbin aşırı yorulmasına izin vermez.



Diyabet hastalığına faydalıdır: Yapılan bilimsel araştırmalar domatesin kan şekerini düzenlediği ve sağlıklı bir seviyede tuttuğunu ortaya koymaktadır.

Deri için faydalıdır: Domates deri sağlığı için de önemli bir besin kaynağıdır. Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt için düzenli olarak domates tüketmekte fayda var. Derinin temizlenmesi ve kırışıkların giderilmesinde antioksidan özelliği önemli görevler üstlenir.

Domates kabızlığı giderir: Domates bol miktarda su ve lif içerdiği için kabızlık sorununu giderme noktasında çok başarılıdır. Domates bu özelliği sayesinde bağırsakları ıslak ve hareketli tutmaya yardımcı olur.



Depresyonla mücadele eder: Domatesin diğer bir faydası da depresyon ve stresle mücadele etmesidir. Düzenli olarak domates tüketimi, sinir sitemi üzerinde faydalı etkiler oluşturur, bünyenin depresyon ve stresten kaynaklanabilecek rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır. Sinir ve beyin hücrelerine katkı sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Domates, harika bir antioksidan olması ve bol miktarda mineral ve bileşenler içermesi bağışıklık sistemine ciddi katkıda sağlar. İçerdiği besinler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklarla mücadeleyi artırır.

Haberin Devamı