Ekonomi Uzmanlar doların durumu için ne diyor?

Uzmanlar doların durumu için ne diyor?

Paylaş
Uzmanlar doların durumu için ne diyor?

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, "Merkez Bankasının müdahalesi ve uluslararası piyasalarda talebin düşmesiyle birlikte dolar gerilemetrendine girmiş durumda. Ben bu trendin kalıcı olabileceğini düşünüyorum" dedi

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, Merkez Bankasının döviz ihalelerine ilişkin açıklamalarıyla birlikte gerileyen dolar fiyatına ilişkin, "Merkez Bankası’nın müdahalesi ve uluslararası piyasalarda talebin düşmesiyle birlikte dolar gerileme trendine girmiş durumda. Ben bu trendin kalıcı olabileceğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Toğuç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Bankasının olağanüstü ve olağanüstü olmayan günler ayrımına gitmesinin ardından yılın son gününde yüklü bir döviz satış ihalesi gerçekleştirdiğini belirterek, "Global dolar endeksi ciddi bir düşüş trendine girmiş görünüyor. Bu çerçevede dün itibariyle içeride de 1,9200 seviyelerine gelmiş olan TL-dolar bugün Merkez Bankasının müdahalesi ve uluslararası piyasalarda dolar talebinin düşmesiyle birlikte gerileme trendine girmiş durumda. Ben bu trendin kalıcı olabileceğini düşünüyorum. Doların 1,8000 liraya doğru gerileyebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Piyasalarda bugünlerde çok fazla hareket olmadığını anımsatan Toğuç, "Hacimler çok düşük. Dolayısıyla hızla aşağı doğru gelebilir. 1,8500 liraları bugün içinde görebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü dışarıda da döviz talebinde çok ciddi durgunluk var" görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Hisse senedi piyasalarında dışarıda daha olumlu bir trendin görüldüğünün belirten Toğuç, şu görüşleri paylaştı:

"Şimdi faizi takip edeceğiz. Merkez Bankasının yaptığı açıklamalarla birlikte faizde de artık 11,00’lerin zirve noktalar olması gerekiyor. Faizlerde de eğer bir düşüş gerçekleşirse ve Avrupa tarafından oyunu bozacak bir hareket gelmezse yıl sonunda yapamadıkları ralliyi belki yılın ilk başlarında yapmaya hazır olabilirler."

Kapalıçarşı’da 1,9170 liradan güne başlayan dolar Merkez Bankasının açıklamalarının ardından 1,8650 lira seviyelerine inmişti.
İstanbul serbest piyasada şu dakikalarda 1,8850 liradan alınan dolar, 1,8850 liradan satılıyor.