Sağlık Uzmanlar uyardı: Çocuğunuz gripse okula göndermeyin!

Uzmanlar uyardı: Çocuğunuz gripse okula göndermeyin!

Paylaş
Uzmanlar uyardı: Çocuğunuz gripse okula göndermeyin!

Uzm. Dr. Yavuz Sayar, ailelerin gribal hastalığı olan çocukları birkaç gün okul ortamından uzak tutulması gerektiğini söyleyerek "Bu, hastalıkların bulaşmaması açısından  da önem arz ediyor" uyarısında bulundu

Uzman Doktor Yavuz Sayar, gribal hastalıktan korunmada hijyenin çok önemli olduğunu belirterek "Bu işlerde bir numaraya koyacağımız noktanın hijyen olması gerekiyor. Özellikle elleri yıkama bu noktada gerçekten çok önem arz ediyor. Hastalıklı ortamlarda bulunmaması, kapalı mekanlarda bulunmaması hastalıların bulaşmaması için son derece önemli. Ayrıca aileler bu tür hastalıklar olduğunda çocuklarını bir iki gün okul ortamından uzak tutmaları hastalıkların bulaşmaması açısından da önem arz ediyor. Doktor tarafından verilen ilaçların kullanılması, iyi bir beslenme şekli bu hastalıkların ilerlememesinde son derece önemli" dedi.

HASTALIKLAR SOLUNUM YOLU İLE BAŞLIYOR

Yavuz Sayar, sonbahar ve kış mevsimlerine geçerken hastalık sıklıklarının belirgin bir düzeyde olduğunun görüldüğünü söyleyerek "Özellikle bu mevsimde en önemli gördüğümüz hastalıklardan gribal hastalıkları birinci sıraya koyabiliriz. Gribal enfeksiyonlar tabi, herkesin de bildiği gibi özellikle solunumsal yolla bulaşabiliyor. Damlacık yolla bulaşabiliyor. Bu noktada çocuklar ilk birkaç gün ateşle birlikte bu enfeksiyonların belirtileri başlayıp daha sonra farklı bulgularla birlikte ilerleyebiliyor. Bu noktada ailelerin dikkat edip çocuklarını uygun bir zamanda doktora getirmeleri önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

SEBZEYE EVET, FAST FOOD'A HAYIR!

Kış aylarında özellikle vitamin açısından zengin mevsimine göre meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini aktaran Sayar, "Bunlar ne olabilir? C vitamini açısından; portakal, mandalina ve elma. Bunlar gerçekten hem besin değeri hem de vitamin açısından son derece zengin besinler. Özellikle sebzelerin tüketilmesi de bu noktada gerçekten önemli. Mevsim sebzeleri daha çok biz bunların dondurulmuş gıdalarda olmasını istemiyoruz. Mevsimine uygun zamanında alınıp tüketilmesi bu anlam da hem besinlerin vitamin ve mineral değerleri ölmemesi anlamında da gerçekten önemli. Sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Özellikle abur cubur dediğimiz hazır gıdalar; kekler, hazır kekler, çikolatalar, gofretler, cipsler bu noktada tüketilmemeli. Çocukların gelişimi açısından da hazır gıdaların tüketilmemesini istiyoruz. Fast food tarzı gıdaların en alt seviyede mümkünse hiç tüketilmemesini istiyoruz. Evde hazırlanmış köfteler, makarnalar çocuğun sevebileceği şekilde sebze yemekleri bu dönemde verilmesi gereken en önemli gıdalar olmalı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı