Beden Sağlığı Uzmanlar uyardı: Tatlı yedikten sonra su içmeyin

Uzmanlar uyardı: Tatlı yedikten sonra su içmeyin

Paylaş
Uzmanlar uyardı: Tatlı yedikten sonra su içmeyin

Tatlı yedikten sonra siz de su içenlerden misiniz? Uzmanlara göre bu davranış sağlık açısından çok tehlikeli. Çünkü tatlı yenildikten sonra içilen su, ani şeker yükselmesine neden olarak kalp krizi ve inmeyi tetikliyor

Dahiliye Uzmanı Dr. Nesrin Ünal, ramazan ayının sona ermesinin ardından bayram dolayısıyla vücuda yapılacak aşırı şeker ve gıda yüklemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Tüketilecek fazla şekerin uzun vadede kalıcı hasarlar bırakabileceğine vurgu yapan Dr. Nesrin Ünal, Ramazan Bayramı’nda en çok karşılaşılan rahatsızlıkların başında mide spazmlarının yer aldığını söyledi.

TATLIDAN SONRA İÇİLEN SUYA DİKKAT!

Aile ziyaretlerinde bolca tatlı tüketildiğini kaydeden Dr. Nesrin Ünal, "Tatlı yemeyin demiyoruz ama az tüketin diyoruz. Ayrıca çok önemli bir uyarıda bulunuyoruz. Tatlının arkasından kesinlikle su içilmemeli. Çünkü su, ani şeker yükselmelerine neden olur. Bu da kalp krizi ve inmeyi tetikler. Ayrıca vatandaşlar midelerine aşırı yüklenmesinler. Yüklenince hazımsızlık, bulantı, kusma olabilir. Bayramları burunlarından gelmesin" diye konuştu.

KAHVE İKRAMINA 'DUR' DEYİN

Havaların sıcak ve nemli olmasından dolayı aşırı kahve tüketilmemesi konusunda da uyarıda bulunan Dr. Nesrin Ünal, "Bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kahve ikramına bir yerde 'Dur' dememiz gerekiyor. Kahve faydalı ama fazlası sıvı kaybına neden olarak kalp ritmini bozar" dedi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı