Sağlık Uzmanlardan tavsiye: Her gün tartılmayın

Uzmanlardan tavsiye: Her gün tartılmayın

Paylaş
Uzmanlardan tavsiye: Her gün tartılmayın

Özellikle kadınların korkulu rüyasının tartılmak olduğunu belirten Diyetisyen Şeyda Sular, her gün değil, haftada bir kez tartılmanın daha doğru sonuç verdiğini söyledi

Diyetisyen Şeyda Sular, "Maalesef her gün tartılmak doğru değil. Vücudumuz ve hormonlarımız yediğimize, içtiğimize ve günlük stres altında olan hayatımıza karşı değişken bir hal sergiler. Örneğin bir gün önce alkol mü aldık, ertesi gün alkole bağlı vücudumuzda oluşan ödem tartıda artı sonucu gösterecektir ya da stresli bir gün mü geçirdiniz, diyeti bozdunuz ve aşırı karbonhidrat mı tükettiniz maalesef kilo almamış olsanız bile ödeme, bozulan bağırsak hareketlerine bağlı tartıda geçici artışı görmek mümkün. Bu sizde moral bozukluğu yaratmamalı. Her gün tartılmak yerine haftada bir gün sabah aç karnına tuvalete çıktıktan sonra tartılmak size en doğru sonucu verecek" dedi.



MEZURA ÖLÇÜMÜ SAĞLIKLI SONUÇ VERİYOR

Kişinin düzenli ve dengeli beslendiğinde, özellikle fiziksel aktiviteyi eksik etmediğinde tartıda kastan giden kiloya itibar etmemesi gerektiğini kaydeden Diyetisyen Şeyda Sular, "Bir gün önce aldığınız su miktarı, adet dönemi öncesi ve sonrası tartıda çıkan sonucu değiştirir. Özellikle adet döneminizdeyseniz bu tartıdaki sonucu yaklaşık 1.5-2 kg kadar değiştirirken yağ ve kas oranını da aynı ölçüde üzücü bir şekilde farklı gösterir. Siz verdiğiniz kilonun yağdan gittiğini görmek istiyorsanız mezura ölçümüyle bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Vücuttan kaybedilen yağ, mezura ölçümünde özellikle bel ve kalça çevresinden incelmeye neden olur ve size en doğru sonucu gösterir" diye konuştu.



Haberin Devamı