Opr. Dr. Hande Akbaş Uzun süren kanama araştırılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Uzun süren kanama araştırılmalı

Haberin Devamı

Kadınlarda uzun süren kanama araştırılmalı. Menopoza yaklaşanlarda bu kanamalar bazen hormonal dengesizlikten kaynaklansa da altta yatan kötü huylu bir oluşum olup olmadığını tespit etmek için gerekirse biyopsi yapılmalı...

Kanlı pıhtı gelmeye başladı

Bugün adetimin 16’ncı günü dün kahverengi akıntı başladı. Akşamında kanlı pıhtı geldi, gelmeye de devam ediyor. Bununla birlikte karnımda ağrılar oluyor. Nedeni ne olabilir? Aslında adetlerim düzenlidir. Aşılama yaptırdım, tutmadı. Beni bilgilendirir misiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bazı kadınlarda yumurtlama sırasında lekelenme görülebilir. Bu doğal bir durum olarak kabul edilir. Ama sizi muayene etmediğim için önerim, mutlaka vajinal smear testi yaptırmanız ve genel bir jinekolojik muayene olarak bu lekelenmenin altta yatan başka bir patoloji var mı araştırılmalıdır.

Kanama 20 gündür sürüyor

53 yaşındayım, 20 gündür adet kanamam var. Üşüyorum, hep başım ağrıyor. Henüz doktora gitmedim. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yaşınız itibariyle bu kadar uzun süren kanama mutlaka araştırılmalı. Menopozda olup olmadığınızı belirtmemişsiniz. Eğer menopozdaysanız kanama için derhal biyopsi yapılmalıdır. Eğer henüz girmemişseniz yaşınız itibariyle menopoza çok yaklaşmış olduğunuzdan hormonal dengesizliklerden dönem dönem böyle düzensizlikler yaşanabilir. Buna rağmen altta yatan herhangi kötü huylu bir oluşum olmadığından emin olmak için rahmin iç duvarlarından biyopsi yapılmasını öneririm. Üşümeniz ve sürekli baş ağrısı çekmeniz kansızlık bulgusu olabilir. Doktora başvurduğunuzda bunun da araştırılması yapılacaktır.

Hamilelik ihtimalim var mı?

Yeni evliyim. Adetimin 10 gün önce cinsel ilişkide bulundum. Acaba hamile olma ihtimalim var mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucum, her kadının yumurtlama günleri adet döngüsüne göre değişir. Siz kaç günde bir adet görüyorsunuz bilmiyorum. Ancak adetin 10 gün öncesinde korunmasız ilişki düzenli adet gören her kadında gebelik açısından risk taşımaktadır. Bu ay adet gecikmesi yaşarsanız lütfen kanda gebelik hormonu yaptırın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder