Pazar Postası 'Uzun yolda araba kullanarak deşarj oluyorum'
Paylaş
'Uzun yolda araba kullanarak deşarj oluyorum'

Hazır giyim sektörü, yıllık 16 milyar doları aşan ihracatı ve 13 milyar dolarlık dış ticaret fazlasıyla Türkiye'nin en fazla katma değer sağlayan sektörlerinin başını çekiyor

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi. İHKİB yıllık 12 milyar doları aşkın yurtdışı satışa imza atan 9 binin üzerindeki üyesiyle Türkiye’nin en büyük meslek örgütü ve sektörün çatı kuruluşu. Ülke çapında perakendeyi de katarsak 1.5 milyondan fazla insanı istihdam eden hazır giyim sektörünün ihracatının yüzde 76’sı İHKİB üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor. Tanrıverdi, “Hazır giyim sektörü olarak, üretim ve istihdamda gıdadan sonra en büyük imalat sanayi koluyuz. İmalat sanayi içinde üretimde yüzde 6.4, istihdamda ise yüzde 14.3’lük paya sahibiz. Amerika’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Asya kıtasına kadar, her coğrafyada 195 ülkeye hazır giyim ürünü ihraç ediyoruz” diyor. Tanrıverdi, teknolojiyi, müziği ve huzuru çok seviyor. Popüler kültürden ziyade; keşfetmeyi seviyor. Çocukları kendi ayakları üzerinde durmaya başladığında Ege’de bir kasabaya ya da Malatya’ya yerleşebileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

ÇAĞRI BİLGİN

cagri.bilgin@posta.com.tr

Ahmet Kaya favorimdir

Kayıtlı 4 bine yakın şarkım var. Müzik dinlemeyi çok seviyorum. Tüm cihazlarım birbirine senkronize olduğu için, bu müziklerimi her yerde dinleyebiliyorum. Zaten kablolu kablosuz bağlanan portatif ses sistemleri sayesinde bu çok kolay. Türk Sanat Müziği, pop, halk müziği, hafif arabesk gibi çok sayıda şarkım var. Ben müziğin çok gürültülü olanını pek tercih etmiyorum. Örneğin; Musa Eroğlu, Gülay, Zara dinlerim. Favorim Ahmet Kaya’dır.

Tod’s’un kalıpları uyuyor

Gömleklerim haricinde özel bir giysi diktirmiyorum. Genelde Türk markalarından giyiniyorum. Çok başarılı markalarımız var. Arada yabancı marka aldığım da oluyor. Ayakkabıda ayak şeklimden dolayı her ayakkabıyı giyemiyorum. Belli kalıplar var onlar oluyor. Tod’s’un ayakkabıları bana uyuyor.

Haberin Devamı

Trendy mekanları tercih etmem

Dışarıda yemek yemeyi çok sevmiyorum, trendy olmuş mekanlara gitmeyi de pek tercih etmiyorum. Kaşıbeyaz, Fener, Beyti klasik gittiğimiz yerler. Balıkta Park Fora ve Angel iyidir. Konuklarım olduğu zaman Sunset tercihimdir, lezzeti ve ambiyansıyla güzel bir mekan. Aslında bilinen yerler yerine, örneğin sadece köftesiyle meşhur bir mekana gitmeyi severim başka şehir de bile olabilir. Balık yemek için illa Boğaz’a gitmek gerekmiyor.

Person of Interest’i izlerim

Evde çok zaman geçirmeye çalışıyorum. Yerli ve yabancı dizileri zaman buldukça izlerim. Karadayı bunlardan biri. Bir ara İntikam’ı takip ediyordum. TRT’de Böyle Bitmesin diye bir dizi var. Bir Kadın Bir Erkek eğlenceli. Yabancı dizileri çok seviyorum. Mesela, Lost’un iki sezonunu bir haftasonu oturdum izledim. Person of Interest’i de beğenirim. Game of Thrones.

Elektroniği seviyorum

En büyük hobim elektronik. Derdimi anlatacak kadar İngilizcem var; siyasi bir dergiyi çok iyi okuyamam fakat elektronikle ilgili bir dergiyi çok rahat okurum, bu konuda İngilizce kelime haznem çok gelişti. Mümkün olduğunca elektronikle ilgili güncel kalmaya gayret ediyorum. İlginç ürünler satın almayı da severim. Yurtdışında mutlaka bu tip mağazaları gezerim. Arkadaşlarım, teknolojik sorun yaşadıklarında bana gelirler, yardımcı olurum.

Haberin Devamı

12 saat sürüyorum

Kafamı boşaltmak için arabama atlayıp uzun yol yapmayı seviyorum. Senede birkaç kez bazen eşimle bazen yalnız, İstanbul’dan Malatya’ya gidiyorum. Antalya’ya da böyle gittiğimiz oluyor. Kimi zaman uçakla gitmekten daha iyi, bana iyi geliyor. Sonuçta 10-12 saat araba kullanıyorum, müzik dinleyip 1100 kilometre yol yapıyorum. Beni müthiş rahatlatıyor, deşarj oluyorum. Audi A8’im var, uzun yolda keyifli oluyor. İstanbul’da ve şehir içinde şoför tercih ediyorum.

Ege'de bir kasaba ya da Malatya

En büyük hayalim, çocuklarım kendi ayakları üzerinde durur hale geldiklerinde ya Ege sahillerine ya da Malatya’ya yerleşmek. Bir kasabada hayatımı geçirmek istiyorum. Sakinlik, huzur arıyorum. Ya da yeşillikler ve arazi içinde bir yer istiyorum. Uydu sistemlerimi kurup yaşamak istiyorum. Belki işlerimi bile oradan yönetebilirim.

iPad’den kitap okuyorum

Aynı anda birkaç kitabı okuyabiliyorum. Şu anda elimde Rothschild Para İmparatorluğu var. Evde de büyük bir kütüphaneye sahibim. Fakat eskisi kadar kitap almıyorum. Çünkü kitapları daha çok iPad ve diğer tablet bilgisayarlardan okumayı seviyorum. Uyumadan önce de elimde mutlaka iPad olur, bir şeyler okur ya da incelerim. 5-6 gazetenin tablet versiyonuna aboneyim.

Haberin Devamı

Kahvaltı çok önemli

Sabahları 6 gibi kalkarım. Evde en az 2 saat zaman geçirmeyi seviyorum. Sabah kahvaltısına çok önem veriyorum. Öğünlerin içinde en çok kahvaltıyı severim, özeldir benim için. Kahvaltı süresince haberleri takip ederim. Evden çıktığımda kesinlikle afyonum patlamıştır, tamamen güne hazır halde oluyorum. Sabahları spor yapamıyorum. Yürüyüşü seviyorum fakat İstanbul’da yürüyüş yolu bulmak kolay olmuyor. Yüzmeyi çok seviyorum.